Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Koncertní atrakce Shaka Ponk míří do ČR, její premiéra bude na Colours

Koncertní atrakce Shaka Ponk míří do ČR, její premiéra bude na Colours

24.2.2014 00:00 Hudba

Divoká show francouzské kapely Shaka Ponk bude pro mnohé návštěvníky letošního festivalu Colours of Ostrava asi největším překvapením a rozhodně nezapomenutelným zážitkem. O tom, co se na koncertech této bláznivé kapely odehrává, svědčí videa, které kapela zveřejňuje na internetu.

Zvětšit obrázek

Na Colours of Ostrava vystoupí francouzská koncertní chuťovka Shaka Ponk.
Foto: Colours of Ostrava

Vítězové prestižních hudebních cen jsou dalším potvrzeným jménem letošního festivalu, jehož program je již definitivně hotov, i když další hlavní hvězdy budou potvrzeny ještě na počátku března.

Drtivé koncerty francouzských Shaka Ponk se řadí k nejlepším pódiovým show na světě. „Stylem nejsme žádní úzkostlivci a nikdo z nás ani pořádně neví, kam patříme. Nějaký směr? Nesmysl. Máme rádi elektroniku, punk, rock, world music, hip hop, ragga,” tvrdí zpěvák a grafik Frah.

Shaka Ponk zpívají v angličtině, španělštině a francouzštině, aby jim rozumělo co nejvíc lidí. A název kapely? Jednoduchá odpověď: Shaka je jedno ze jmen Buddhy a Ponk je název indiánského kmene.

„Původní záměr založit v roce 2004 zenovou skupinu s metalovým espritem se Pařížanům na krátký čas usazeným v Berlíně dost vymknul z ruky. Nazpět doma dobývali smrtícím tempem jednu pozici za druhou: kluby, koncertní sály, festivaly, rádia, televize. V roce 2010 pak mužskou sestavu nadobro změnila a nakopla leopardí žena: egyptsko-britská zpěvačka Samaha,“ tvrdí hudební publicista Jiří Moravčík.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.