Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Přihořívá: Festival Ostrava v plamenech přivítá legendární americké W.A.S.P.

Přihořívá: Festival Ostrava v plamenech přivítá legendární americké W.A.S.P.

26.2.2014 11:32 Hudba

Hlavní hvězdou prvního ročníku nového rockového festivalu, který se bude konat 2. srpna v Dolní oblasti Vítkovice, bude legendární metalová kapela W.A.S.P. Ve středu v poledne o tom informovali pořadatelé. Kapela zahraje plnohodnotný, minimálně devadesátiminutový koncert. První ročník festivalu Ostrava v plamenech, který má velké ambice do budoucna, přivítá také finskou kapelu Sonata Arctica, která na konci března vydává nové album.

Zvětšit obrázek

Do Ostravy přijede poprvé americká kapela W.A.S.P.
Foto: Ostrava v plamenech

Pořadatelé považují účast amerických W.A.S.P. za obrovskou čest pro nově vznikající akci a zároveň za dárek Ostravě, kde má kapela silnou fanouškovskou základnu.

„Blackie Lawless a jeho kapela přijali pozvání do Ostravy během své 32 let trvající kariéry vůbec poprvé. Vedle Ostravy dali přednost jen několika málo hudebním festivalům v Evropě, například v německém Wackenu budou stejně jako u nás hlavní hvězdou programu,“ řekl Petr Šiška, šéf pořadatelské agentury Petarda Production.

„W.A.S.P. s sebou do Ostravy přivezou vlastní scénu, díky které budeme mít šanci být svědky jedné z nejdivočejších show, jaké jsou ve světě hudby k vidění,” slibuje Šiška.

W.A.S.P. se proslavili bizarní rockovou image, charakteristickými texty a divokými koncerty plnými strhující energie. Prvním počinem kapely na zvukových nosičích byl singl s provokativním názvem „Animal (Fuck Like A Beast)“ vydaný v roce 1984, kterým si ihned Blackie a spol. získali fanoušky po celém světě. Od té doby kapela vydala řadu většinou vysoce ceněných alb, kterých se ve světě dosud prodalo více než dvanáct miliónů.

Vedle W.A.S.P. se v Ostravě představí také finská kapela Sonata Arctica, která 28.března vydává své novinkové album Pariah’s Child. Českou scénu budou zastupovat špičky domácího rocku Citron, Kreyson, Legendy se vrací, Doga, Dymytry a další.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.