Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další dvě velké kapely pro Colours: Tame Impala a Nothing But Thieves

Další dvě velké kapely pro Colours: Tame Impala a Nothing But Thieves

20.1.2016 01:55 Hudba

Pořadatelé Colours of Ostrava oznámili další dvě velké hvězdy pro nadcházející patnáctý ročník festivalu. Psychedelický pop z Austrálie přiveze kapela Tame Impala, která patří dnes již k prominentním hostům největších festivalů po celém světě. Z Holandska do Ostravy přijede skvělá kytarovka Nothing But Thieves.

Zvětšit obrázek

Kapela Tame Impala přijede na Colours of Ostrava 2016.
Foto: Archiv kapely

Australská kapela Tame Impala je pětičlenný projekt okolo zpěváka, hudebníka a skladatele Kevina Parkera. Hudba „surfující“ na hladině psychedelického rocku a popu vydobyla kapele nominace na Grammy i Brit Awards, uhranula hudební kritiky, prodejní žebříčky i diváky největších festivalů po celém světě. Návod k poslechu Tame Impala vystihla jedna z recenzí: „Je to psychedelická hudba ne jako pojmenování hudebního žánru, ale spíše jako skutečný popis toho, jak se rozšiřuje vaše vědomí, když Tame Impala posloucháte.“

 

Nothing But Thieves z Velké Británie se stali jedním z největších britských objevů roku 2015. Jejich hudba založená na naléhavém hlasu frontmana Conora Masona, řízných rockových kytarách a silných refrénech zazněla na koncertech před Arcade Fire, Muse, Young Guns i Georgem Ezrou a umístila se vysoko v ostrovní hitparádě a na iTunes. Mezi vinyly se debutové album stalo dokonce nejprodávanějším.

Vše o Colours of Ostrava 2016 najdete zde.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.