Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba První velké jméno festivalové sezóny 2020 je tady. Metalová Ostrava v plamenech přiveze Sodom

První velké jméno festivalové sezóny 2020 je tady. Metalová Ostrava v plamenech přiveze Sodom

22.9.2019 17:00 Hudba

Festivalová sezona příštího roku zatím představuje velkou neznámou, ovšem první z velkých ostravských hudebních přehlídek již vytahuje z rukávu skutečné eso. Festivalovému týmu Ostrava v plamenech se podařilo dojednat účast německé thrashmetalové kapely Sodom. Do Ostravy kapela zavítá ve své kariéře vůbec poprvé.

Zvětšit obrázek

Kapela Sodom zahraje na fesivalu Ostrava v plamenech.

Předprodej vstupenek bude zahájen v pondělí. Další jména pořadatelé oznámí v následujících týdnech a měsících.

Kapela Sodom se řadí mezi thrasmetalové legendy, hraje nepřetržitě od roku 1981. Spolu s kapelami Kreator, Destruction a Tankard se řadí do tzv. velké čtyřky (big teutonic four). Na svém kontě mají Sodom 15 alb, z nichž zejména Obsessed by Cruelty, Persecution Mania a hlavně Agent Orange patří k největším klenotům světového thrashmetalu.

Celkem na festivalu Ostrava v plamenech zahraje deset špičkových kapel z oblasti především metalové a tvrdé rockové hudby z celého světa.

Festival se bude konat v sobotu 1. srpna 2020. Pořadatelé se rozhodli pokračovat v úspěšném jednodenním modelu festivalu. „Fanouškům se náš festival přesně takhle líbí“, říkají pořadatelé s odkazem na ohlasy návštěvníků.

Lidé si budou moci v první vlně vybrat ze dvou druhů vstupenek. Kromě běžné vstupenky si mohou koupit VIP vstupenku, která bude mít v ceně kredit na občerstvení v hodnotě 500 korun, festivalové tričko a také možnost pohybu ve VIP prostoru včetně horního ochozu a VIP parkoviště.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.