Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kytarista Jethro Tull míří do Ostravy se svým sólovým projektem

Kytarista Jethro Tull míří do Ostravy se svým sólovým projektem

18.9.2014 04:09 Hudba

Kytarista Martin Barre, dlouholetý člen slavných Jethro Tull, jedné z nejdůležitějších rockových kapel historie, bude koncertovat v Ostravě. Se svou kapelou odehraje v Česku pouze dva koncerty, kromě Ostravy také o den později v pražské Retro Music Hall. Koncert, pořádaný ostravským Parníkem v rámci cyklu Ostrava Jazz Nights, se uskuteční 13. října v klubu Fabric.

Zvětšit obrázek

Martin Barre, kytarista legendárních Jethro Tull
Foto: Wayne Herrschaft

Protože kapela Jethro Tull už několik let společně netvoří ani nekoncertuje a její frontman Ian Anderson se věnuje svým sólovým projektům, sestavil kytarista Martin Barre vlastní kapelu, se kterou hraje svou vlastní tvorbu, ale také poněkud odlišné a spíše jazzově laděné verze písní Jethro Tull včetně těch, které tato kapela velmi dlouho nehrála.

Martin Barre se podílel na všech podstatných albech Jethro Tull a v uplynulých desetiletích pracoval s takovými osobnostmi jako Paul McCartney, Phil Collins, Gary Moore nebo Jo Bonamassa a sdílel jedno pódium například s Jimmi Hendrixem, Fleetowood Mac, Led Zeppelin nebo Pink Floyd. Kromě toho nahrál i několik sólových alb. Jeho nová kapela do Ostravy přiveze zbrusu nové koncertní album Order or Play, který vychází právě v těchto dnech.

Hostem dvouměsíčního evropského turné, včetně ostravského koncertu, bude americká zpěvačka Shelly Bonet, která vystoupí v samostatném programovém bloku.

 

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.