Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další jméno Colours: Francouzští Black Strobe, kteří učarovali i Tarantinovi

Další jméno Colours: Francouzští Black Strobe, kteří učarovali i Tarantinovi

25.11.2014 00:00 Hudba

Další kapelou, která zahraje příští rok na festivalu Colours of Ostrava, jsou Black Strobe z Francie. Hudba kapely vychází ze zvuku analogových syntezátorů, ale nechybí v ní hardcorové kytarové riffy, jižanské country blues i taneční elektrobeaty.

Zvětšit obrázek

Francouzská kapela Black Strobe, která přijede na Colours 2015.
Foto: Archiv kapely

Black Strobe k sobě vždycky dokázali upoutat pozornost a jejich coververzi slavné písně I´m Man od Bo Diddeleyho si vybral režisér Quentin Tarantino do Nespoutaného Djanga a Guy Ritchie do filmu RocknRolla.

„Na novém albu Godforsaken Roads zase Black Strobe naznačují, jak by mohl znít vězeňský budíček v blízké budoucnosti – Folson Prison Blues od Johnnyho Cashe tak od nich totiž zní,“ říká hudební publicista Jiří Moravčík.

Black Strobe založili v roce 1997 Arnaud Rebotini a DJ Ivan Smagghe. Kromě vlastní tvorby se podíleli také na remixech písní od Röyksopp, Depeche Mode nebo Rammstein. „Když pak devět let po založení kapely DJ Smagghe odešel za svým, Rebotini pětičlennou kapelu proměnil v osobní electroclash manifest přecházející postupně z disco sfér k futuristickému elektro rock´n´rollu, blues a country,“ dodává Moravčík.

Festival Colours of Ostrava se uskuteční od 17. do 19. července 2015. Už v minulém týdnu pořadatelé zveřejnili, že na příští ročník přijedou několikanásobní držitelé Grammy Sly Dunbar a Robbie Shakespeare spolu s proslulým norským trumpetistou Nilsem Petterem Molvaerem. (Celá zpráva)

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.