Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Pendl, klubová událost sezóny, se blíží. Podívejte se na kompletní program

Pendl, klubová událost sezóny, se blíží. Podívejte se na kompletní program

15.12.2014 12:00 Hudba

Rovné tři desítky kapel vystoupí 6. února během jedné noci v šesti klubech v centru Ostravy v rámci nového festivalu Pendl – Ostravská klubová noc. Deník Ostravan.cz nyní přináší kompletní seznam kapel, které zahrají na prvním ročníku akce. Hlavními tahouny festivalu budou všem dobře známá Vypsaná fixa a hip-hopové duo Orikoule, ale také Květy, Ian, Poletíme?, Voxel, Downbelow a mnoho dalších kapel včetně dvou hostů ze Švédska.

Zvětšit obrázek

Logo prvního ročníku klubového festivalu Pendl.

Do akce se zapojí kluby Barrák, Cooltour, Plan B, Stará Aréna, La Cachimba a nově vznikající Dock. Festival Pendl využije vzájemné blízkosti klubů a nabídne možnost za jednotné vstupné navštívit všechny najednou. Asi nejvíce lidí na festival přiláká Vypsaná fixa a také Orikoule. „Vypsaná fixa je už prověřenou kvalitou, na kterou lidé určitě vždy rádi přijdou. Orikoule vrací do Ostravy po letech špičkový český hip hop na festivalové úrovni,“ říká zástupce pořadatelů Martin Lindovský.

Na festivalu zatím potvrdily účast tyto kapely: Vypsaná fixa, Orikoule, EMA, Květy, IAN, Prague Conspiracy, Voxel, Poletíme?, Sakumprásk, Disembarked (SWE), Oak (SWE) Café Industrial, WWW, Elections in the Deaftown, Blues´n´bass, Come and Play, Line, Windy, Bandaband, Downbelow, Víťa Vrbka, Žárovky, Dáša Fon Fláša (SK), Plyš, Sylvos, Rhododendron, Cocaine party, True Crew, MC Zuzka feat MC Technodatel a MC Kybertyjelk support DJ Mbitch, Mr. Roll & DJ Tamman. Podrobnější line-up s přesnými časy koncertů se zatím připravuje.

V případě dua Orikoule jde o společný projekt legendárních českých raperů Oriona (PSH) a Jamese Colea. „Snažili jsme se program namíchat tak, aby si na své přišel téměř každý. Tím bude festival charakteristický, hned vedle motivace návštěvníků přecházet mezi jednotlivými kluby“, říká další z organizátorů Filip Košťálek.

Kromě hlavních hvězd se na Pendlu představí také skupina EMA poskládaná z ostravských divadelníků a herců, jejichž frontmanem je Patrik Děrgel, představitel jedné z hlavních rolí filmu Hořící keř nebo seriálu Ulice. „Mezi další taháky patří například Květy, Prague Conspiracy, Poletíme?, nebo regionální stálice Bandaband, Café industrial, Downbelow a mnoho dalších,“ říká další spoluorganizátor Martin Lindovský.

Pořadatelům se navíc podařilo přilákat dvě kapely ze Švédska, které ocení především příznivci tvrdší muziky. Jde o kapely Disembarked a Oak.

Ostravská klubová noc, tedy Pendl, má být zimní alternativou k letním hudebním festivalům. Jak napovídá název festivalu, organizátoři počítají s tím, že publikum se bude během noci mezi jednotlivými kluby přesunovat.

Vstupenky na festival už jsou v předprodeji. Plné vstupné stojí 250 korun – studenti, senioři a držitelé průkazu ZTP budou mít šedesát korun slevu.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.