Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další hvězda Ostravy v plamenech – němečtí Freedom Call 

Další hvězda Ostravy v plamenech – němečtí Freedom Call 

19.12.2014 23:00 Hudba

Pořadatelé festivalu Ostrava v plamenech, který se bude konat 1. srpna 2015, pokračují s představováním zahraničních hvězd. Nově potvrzeným jménem jsou power-metaloví Freedom Call z německého Norimberku.

Zvětšit obrázek

Německá kapela Freedom Call zahraje na Ostravě v plamenech.
Foto: Archiv kapely

Skupina Freedom Call vznikla v roce 1998. U jejího zrodu stál zpěvák Chris Bay a bubeník Daniel Zimmermann, který je známý svým působením také v Gamma Ray. Partu doplnil ještě baskytarista Ilker Ersin a kytarista Sascha Gerstner.

Kapela vydala několik vysoce hodnocených alb, to poslední s názvem Union of the Strong vyšlo letos. „Album je plné velmi silných skladeb v čele s titulním hitem, který se ihned stal hymnou metalových fanoušků po celém světě,“ tvrdí pořadatelé.

Kapela Freedom Call nezahraje v Česku poprvé – letos s velkým úspěchem vystoupila na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích.

Již dříve bylo potvrzeno, že na druhém ročníku festivalu Ostrava v plamenech v areálu Dolní oblasti Vítkovic vystoupí finská kapela Stratovarius, dánští Pretty Maids, ale i kapely Orphaned Land z Izraele a exotičtí Myrath z Tuniska.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.