Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Soutěž University Band Contest se chystá na semifinále

Soutěž University Band Contest se chystá na semifinále

4.3.2015 00:00 Hudba

Po hudebním klání Break It, která již dospělo do finále, je tady další soutěž kapel, ze které vzejde vítěz pro ostravský Majáles. Semifinále čtvrtého ročníku soutěže studentských kapel University Band Contest se uskuteční ve středu 4. března a pak ještě o dva týdny později v ostravském klubu Barrák. Soutěže se konají i v dalších zúčastněných univerzitních městech a absolutní vítěz bude moci odehrát celorepublikové turné a vystoupit na letních partnerských festivalech.

University Band Contest vznikl v Ostravě před čtyřmi lety s cílem podpořit mladé kapely a umělce. Z nápadu vytvořit klubovou soutěž pro vysokoškolské muzikanty z Ostravy se vyklubal projekt, který se postupně rozšířil do dalších šesti měst po celém Česku. Letos tedy probíhají městská kola v Ostravě, Olomouci, Brně, Liberci, Praze, Českých Budějovicích a Hradci Králové.

Ostrava své registrace ukončila 14. února a pomalu se připravuje na samotná semifinálová kola, která se uskuteční v klubu Barrák na Havlíčkově nábřeží. V letošním roce proběhnou semifinálová kola dvě a třetí finalista bude vybrán prostřednictvím divoké karty pořádající organizace.

Ve středu 4. března budou v klubu Barrák soutěžit kapely The Rovers, Samostatně neprodejní a Yesterdays. V úterý 17. března pak bude řada na kapelách In Collapse, Forty Lies a Circle of Nature. O postupu do finále bude rozhodovat jak porota, tak i návštěvníci klubu.

Kapely byly pečlivě vybrány jak podle stylu, tak úrovně hraní. „Rozhodně se máte na co těšit a pokud prozatím nemáte v tyto dny co na práci, určitě dojděte,“ vyzývá Barbora Žembová ze Stavovské unie studentů Ostrava. Kromě dobré muziky čeká návštěvníky tzv. welcome drink, soutěže o ceny partnerů a možnost společně s porotou rozhodnout, kdo si zahraje na letošním Majálesu v Dolní oblasti Vítkovice.

 

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.