Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Lake Malawi zahajují malé turné Praha – Ostrava – Opava

Lake Malawi zahajují malé turné Praha – Ostrava – Opava

11.3.2015 00:18 Hudba

Na malé turné po Moravě a Slezsku vyráží v těchto dnech kapela Lake Malawi. Po středečním pražském koncertu v Chapeau Rouge zahraje ve čtvrtek 12. března v ostravském klubu Barrák a o den později také v opavském Art Klubu. Další koncert se uskuteční 20. března na Střelnici v Českém Těšíně. Jako předkapela Lake Malawi, jejichž frontman Adam Černý právě získal cenu Evropy 2 v kategorii Zpěvák roku, se na prvních třech koncertech přestaví britští Joel Peter.

Zvětšit obrázek

Kapela Lake Malawi v současnosti objíždí české kluby.
Foto: Archiv

Kapela Lake Malawi právě dokončuje první cédéčko, na kterém bude i úspěšný singl Chinese Trees, který byl šest týdnů mezi nejhranějšími českými skladbami v éteru. Fanoušci si cédéčko budou moci poprvé poslechnout v květnu. „Na épéčku bude pět skladeb včetně Chinese Trees. Na koncertech mě nejvíc baví Young Blood a Day for Finding Someone, teď k nim točíme klipy,” popisuje Albert Černý.

Debutové EP s názvem We Are Making Love Again vzniká ve spolupráci s londýnským producentem Mattem Lawrencem (spolupracovníkem Adele, Mumford & Sons nebo Ellie Goulding) a Filipem Gemrothem (z kapely Make My Heart Explode), za mixem stojí Mo Hausler (Bat for Lashes, Dog Is Dead).

Lake Malawi v čele s Albertem Černým (frontmanem rozpadlých Charlie Straight) se na koncertech v Praze, Ostravě a Opavě představí po boku anglické kapely Joel Peter z Brightonu, na kterou narazili docela náhodou. Když singl Chinese Trees bodoval v hitparádě v hitparádě Audition Poll na Amazing Radiu, jejich zpěvák popichoval kapelu na Twitteru: „Když vyhrajete vy, uděláme vám koncert u nás. A když my, tak přijedeme do Prahy.” Nakonec i přes vítězství Lake Malawi dojde k obojímu. Po jarním turné v Česku se Lake Malawi vydají do Anglie, kde kromě společných koncertů s Joel Peter vystoupí na prestižním festivalu The Great Escape. „Cítím obrovskou podporu českých fanoušků, aby se nám v Anglii dařilo. Možná si někteří udělají výlet a přijedou nás podpořit i tam,” dodává Černý.

Lake Malawi hrají ve složení Albert Černý (zpěv, kytara), Patrick Karpentski (kytara), Jeroným Šubrt (basa, klávesy) a Pavel Pilch (bicí).

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.