Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Jak to slyší Robert Šimek z ostravské kapely Malignant Tumour

Jak to slyší Robert Šimek z ostravské kapely Malignant Tumour

7.4.2015 00:59 Hudba

Robert Šimek je jednou z důležitých postav tuzemské hard&heavy scény. Od roku 2003 je členem ostravské kapely Malignant Tumour, která je nositelkou řady hudebních ocenění včetně žánrového Anděla za rok 2010. O víkendu se s kapelou vrátil z grindcorového festivalu v nizozemském Eindhovenu a udělal si čas na několik hudebních ukázek, které mu deník Ostravan.cz vybral k okomentování.

Zvětšit obrázek

Robert Šimek je kytaristou ostravské kapely Malignant Tumour.
Foto: Archiv Malignant Tumour

Sepultura – Roots Bloody Roots (live 2014): Husina. Fajný zvuk. Sepultura patří ke kapelám, na kterých jsem vyrostl. Jen mě mrzí, že jsem tam nestál v první řadě, abych si mohl pořádně zatřepat hlavou.

 

Citron – Už coufám (1982): Klasika osmdesátek. Jsem moc rád, že jsme si klukama mohli zahrát, a to ještě včetně Standy. Byl to fajný synek. At je mu zem lehká!

 

Katalepsy: Evidence Of Near Death (2013): Tož dobré, ale tenhle typ death metalu mě nechával, nechává a asi bude i nadále nechávat naprosto chladným.

 

Vladivojna La Chia a Matěj Ruppert – Až po uši (2014): Příjemný song. K oběma těmto umělcům chovám velký respekt.

 

Pearl Jam – Even Flow (1991): Tohle se přece musí líbit každému. K tomu není co dodat.

 

Machine Head – Now We Die (2004): Tenhle song miluju. Jejich nová deska patří do mých nejoblíbenějších za rok 2014. Poslouchám minimálně jednou týdně… Fakt povedená práce.

 

Uriah Heep – Sunrise (1973): Image kapely je stoprocentní. Jsem moc rád, že se tyhle roky zase vrací. Heehehe.

 

Silent Stream of Godless Elegy – Mokoš (2013): Od té doby, co od Sajlentů odešel Staněk, tak mě to přestalo bavit. Ale mám je všechny moc rád a respektuji je.

 

Olympic – Když ti svítí zelená (2011): Co mám k Olympiku napsat? Tož ČSSR klasika.

 

Trivium – Down From The Sky (2008): Shogun patří mezi mé nejoblíbenější desky vůbec. Tohle je přesně můj šálek čaje. Jsem rád, že jsme si s nimi mohli zahrát a já si mohl tuhle dělovku poslechnout na živo!

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.