Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Klub Fabric pod novým vedením prochází rekonstrukcí a má velké plány

Klub Fabric pod novým vedením prochází rekonstrukcí a má velké plány

4.8.2015 00:00 Hudba

Rozsáhlou rekonstrukcí prochází od letošního června ostravský klub Fabric, který se zaměřuje především na taneční scénu. Po 15 letech provozu se jeho prostory zásadním způsobem změní k větší pohodlnosti a spokojenosti všech jeho návštěvníků. Noví provozovatelé nyní prolomili mlčení a v tiskové zprávě představili podrobně své další záměry. Provoz v nově zrekonstruovaném klubu bude zahájen v první zářijový víkend dvěma velkolepými otevíracími akcemi.

Zvětšit obrázek

Snímek z patnáctých narozenin klubu, který se konaly těsně před rekonstrukcí.
Foto: Archiv klubu Fabric

Po dlouhém zvažování se provozovatelé spolu s rekonstrukcí rozhodli i pro změnu vizuální prezentace klubu včetně loga. „Chtěli jsme nastartovat novou etapu klubu na dalších minimálně 15 let a tato decentní úprava nám nakonec vyšla jako jeden z logických kroků. Chceme všem vzkázat, že Fabric zůstává tady, ale prochází změnami,“ komentujte tento krok Jiří Ramík alias Dj C.phone, jeden ze dvou nových provozovatelů klubu.

Od nové klubové sezóny, která začne první víkend v září, se mohou návštěvníci těšit na to, že klub Fabric bude otevřen každý pátek i sobotu. Připravují se i studentské akce přes týden, stejně jako večírky před státními svátky. „Chceme pravidelné akce, aby lidé věděli, že klub je otevřen pravidelně a najdou zde zábavu kdykoliv přijdou,“ vysvětluje tuto myšlenku druhý z nového dua provozovatelů Martin Pluhař, známý spíše jako DJ Elvis.

fabric

Nová grafická prezentace staronového klubu Fabric.

Program klubu bude daleko pestřejší a bude mít širší záběr jak v hudebních stylech, tak v typech akcí. „Budou zde taneční party stylově zaměřené na drum and bass, house, techno, hip hop, urban, EDM, trance, reggae, psytrance a mnoho dalších. V plánu jsou i vystoupení živých umělců a kapel. Netaneční program bude nabízet různá fashion show, workshopy a mnoho dalšího,“ říká mluvčí klubu Matyáš Ožana.

S novým vedením se pojí i nejviditelnější změna pro stávající i budoucí návštěvníky Fabricu. Kompletní rekonstrukce začala v červnu a v klubu nezůstal kámen na kameni. Nové umístění bude mít hlavní stage. „Nový bude i vchod do klubu, který nyní bude vést ze zahrádky na ulici Poděbradova. Další změny budou nové dispozice barů, kompletně nový zvuk Spektrix od firmy Adamson, nový světelný park, 3D projekce, kterou nenajdete v žádném jiném klubu v okolí, využití nových LED technologií, vysokorychlostní Wi-Fi pro návštěvníky nebo nový web,“ dodává Ožana.

„V plánu je i kompletní rekonstrukce zahrádky před klubem a věříme, že se nám toho podaří stihnout do září co nejvíce. Změny budou ale probíhat i po znovuotevření a tím pádem se fanoušci mohou těšit na stále nová vylepšení,“ vyjmenovává některé kroky stavebních prací Elvis.

V průběhu následujících měsíců se chystá i rekonstrukce bývalých garáží, kde při letošní 15-tých narozeninách byla umístěna druhá stage. V plánu je tam vybudovat denní bar, herní zónu a VIP prostory.

„Věříme, že návštěvníci budou nadšení a spokojení s tím, kam se klub po 15 letech na scéně posouvá a že se budou pravidelně a v hojném počtu vracet,“ dodává DJ C.phone.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.