Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Cooltouru míří slovenské kapely Puding paní Elvisovej a Chiki-liki tu-a

Do Cooltouru míří slovenské kapely Puding paní Elvisovej a Chiki-liki tu-a

1.3.2016 00:00 Hudba

Dvě slovenské kapely, které míří do ostravského Cooltouru, ani po 20 letech neztrácejí nadhled a radost z hraní. V pátek 4. března se na Černé louce utkají dvě legendární skupiny Puding paní Elvisovej a Chiki-liki tu-a. Půjde o přátelský hudební zápas svérázného košického elektro-popu a atraktivního prešovského rock´n´rollu.

Zvětšit obrázek

Slovenská kapela Puding paní Elvisovej.
Foto: Archiv kapely

Mnozí fanoušci tvrdí, že Puding paní Elvisovej je nejvtipnější slovenskou kapelou. Košický elektro-indie-popový band v žádném případě neztrácí drive, o čemž svědčí trojnásobné ocenění Nejlepší koncertní kapela roku na Radio Head Awards. V květnu 2015 vydali své čtvrté album Tektonická platňa a objeli slovenské kluby v rámci vyprodaného Ľudovít Tour spolu s kapelou Billy Barman. Za svou kariéru odehráli nespočet koncertů a jsou stabilním hostem největších slovenských festivalů jako Pohoda, Grape nebo Žákovic Open. V Ostravě si získali publikum naposledy na ostravském Majálesu 2014. Nikdo před pódiem nezůstal stát, když začaly hrát skladby jako Gramatika, Hopa-hopa, Mladí Chemici nebo singl roku Astoria.

Nejúspěšnější slovenská kapela v zahraničí Chiki liki tu-a odehrála více než 1200 koncertů v 15 zemích Evropy. Mezi největší úspěchy řadí svá vstoupení na festivalech Sziget, Grape, Pohoda nebo Colours of Ostrava, ale také v pařížských, londýnských či berlínských klubech. Jejich koncerty jsou osobité a nasycené chytlavými texty. Stejně jako Puding paní Elvisovej, i tato zkušená parta vydala na jaře 2015 album a hned první křest v Bratislavě byl vyprodán. Nyní slovenské legendy oslaví na společném turné dvacet let své existence.

Ostravský dvojkoncert startuje ve 20 hodin.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.