Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Tohle není každý den: Vezměte své děti na prohlídku zákulisí Divadla loutek

Tohle není každý den: Vezměte své děti na prohlídku zákulisí Divadla loutek

17.3.2016 00:00 Divadlo

Den plný prohlídek pro veřejnost s názvem „Jarní putování divadlem se připravuje na neděli 20. března v Divadle loutek Ostrava. Pro návštěvníky a děti budou připraveny hned dva okruhy, rozdělené podle věku dětí.

Zvětšit obrázek

Divadlo loutek Ostrava.
Foto: Archiv

Jak již název napovídá, akce se koná u příležitosti oslavy prvního jarního dne, ale také je koncipována jako připojení ke Světovému dni loutkového divadla, který připadá na pondělí 21. března.

V divadle budou připraveny dva prohlídkové okruhy. Okruh pro malé diváky od tří do devíti let s názvem Olda hledá rodiče povede okolo hlavní scény a děti během prohlídky poznají různá divadelní povolání a sami si budou moci spoustu věcí vyzkoušet. Prohlídky budou startovat v těchto časech: 9:30, 11:00, 13:30, 15:00 a 16:30.

Pro větší diváky od deseti let bude připravena dobrodružná a tajemná prohlídka, která nese podtitul Loutková apokalypsa. Ta diváky interaktivním způsobem provede prostorem alternativní scény. Prohlídky pro větší děti začínají v 10:00, 11:30, 14:00, 15:30 a 17:00 hodin.

Každá z obou prohlídek proběhne celkem pětkrát, takže zájemci mají možnost stihnout během dne i obě dvě. Cena za prohlídku je 80 korun a zájemci si mohou koupit vstupenky například na webu divadla www.dlo-ostrava.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.