Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Lordi, metalová monstra z Finska, zamíří po šesti letech do Ostravy

Lordi, metalová monstra z Finska, zamíří po šesti letech do Ostravy

14.6.2016 00:00 Hudba

Po šesti letech od úspěšného koncertu v Ostravě se finská kapela Lordi, která vystupuje v charakteristických hororových maskách a převlecích, do moravskoslezské metropole vrátí. Zahraje zde 20. listopadu 2016, a to v klubu Garage v Ostravě-Martinově. Půjde o jednu ze tří zastávek v rámci turné Lordi European Monstour 2016.

Zvětšit obrázek

Kapela Lordi vystupuje v charakteristických maskách.
Foto: Archiv

„Finská monstra nám na podzim hodlají předvést svou zbrusu novou desku, která bude zcela jistě plná vynikajícího hard rocku. Vydání novinkového počinu se plánuje na září a v návaznosti na to, se Lordi vypraví do tří měst naší republiky,“ oznámili pořadatelé deníku Ostravan.cz.

I nejnovější evropské turné bude plné kvalitní muziky, skvělých hororových masek a energické hard’n’heavy hudby, která se posluchačům dokáže ihned zarýt do paměti. „V současné chvíli Lordi na novém studiovém počinu usilovně pracují,“ řekl pořadatel koncertu Patrik Kohut.

Frontman kapely mistr Lordi říká: „Skládám neustále. Jsem schopen si představit a zahrát všechno v duchu. Baskytarové linky, do toho bicí, kytary, zpěv. Snad nikdy jsem si nevzal kytaru nebo klávesy, abych to slyšel. Nepotřebuju to. A skládám pořád – na turné, když řídím, prostě pořád. Je to jako rádio v mé hlavě.“

Ostravský koncert kapely Lordi se uskuteční 20. listopadu v Garage Clubu v Ostravě-Martinově. O den později Lordi zahrají ve Sportovní hale v Hluku a poslední zastávkou bude 22. listopadu pražská Meet Factory.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.