Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Divadlo loutek i letos ruší prázdniny a jeho brány zůstanou otevřeny

Divadlo loutek i letos ruší prázdniny a jeho brány zůstanou otevřeny

22.6.2016 00:00 Divadlo

I během letošních prázdninových měsíců zůstane Divadlo loutek Ostrava otevřeno všem dětem a jejich dospělým v rámci oblíbeného Léta s pimprlaty. To bude letos probíhat od 17. července do 18. srpna 2016.

Zvětšit obrázek

Divadlo loutek Ostrava.
Foto: Archiv

Divadlo loutek stejně jako v minulých letech ruší prázdniny a zve diváky na Léto s pimprlaty. V období od 17. července do 18. srpna vždy od neděle do čtvrtka bude pro návštěvníky otevřena interaktivní výstava loutek a dekorací z pohádkových inscenací tohoto divadla.

„Loutky si děti mohou důkladně zblízka prohlédnout, ale i vyzkoušet, jak se s nimi hraje divadlo. Výstavu provázejí tvořivé dílny, při nichž si děti vyrobí vlastní loutku, kterou si pak odnesou domů,“ láká do divadla jeho mluvčí Lucie Mičková.

Neodmyslitelnou součástí Léta s pimprlaty budou i letos nedělní pohádková představení nezávislých divadelních souborů, která se budou konat v amfiteátru divadla vždy v neděli od 17 hodin. Léto s pimprlaty zahájí 17. července Scéna Bajka z Těšínského divadla pohádkou Noemova archa.

O dalších nedělích se představí slovenské divadlo PIKI s Kraví pohádkou, Divadlo Kordula z Liberce přiveze Plechové pohádky, Divadlo Tramtarie Olomouc ztvární řecké báje v Pohádce o Héraklovi a poslední neděle bude patřit Divadlu Bořivoj z Prahy, které dětem odhalí Jak se hledají princezny.

Novinkou letošního ročníku jsou krátké dopolední pohádky, které mohou diváci navštívit od pondělí do čtvrtka od 11 hodin v amfiteátru Divadla loutek.

Projekt se letos uskuteční zejména díky finančnímu příspěvku městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.