Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech přiveze švédskou kapelu Civil War

Ostrava v plamenech přiveze švédskou kapelu Civil War

30.12.2016 00:21 Hudba

Švédská power metalová kapela kapela Civil War, kterou postavili někdejší členové slavné formace Sabaton, je další potvrzenou hvězdou příštího ročníku festivalu Ostrava v plamenech. Ten se uskuteční 5. srpna 2017 na tradičním místě pod ostravskými vysokými pecemi.

Zvětšit obrázek

Švédská kapela Civil War přijede do Ostravy.
Foto: Ostrava v plamenech

Jak to celé vlastně vzniklo? Před několika lety se kytaristi Oskar Montelius a Rikard Sundén, klávesák Daniel Mÿhr a bubeník Daniel Mulback „oddělili“ od Joakima s Pärem, tedy od domovských Sabaton. Zanedlouho nato do svých řad přizvali basistu Stefana Erikssona a zpěváka Patrika Johanssona a Civil War byli na světě.

Tento sextet podle svých slov hraje mix tradičního heavy/power metalu a old-school hard rocku. Se Sabatonem mají Civil War společná témata svých skladeb, mj. historii, války, bitvy, hrdiny a podobně. Jak sami říkají – od zvuku své bývalé kapely se vzdálili více než hodně. Hlavně ubrali na klávesách.

Jak se jim to daří, můžeme slyšet na albu The Killer Angels, které bylo u nich doma, ve Švédsku, oceněno zlatou deskou, což se jim povedlo také s loňským albem Gods & Generals a letošní novinkou The Last Full Measure.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.