Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Zemřela zpěvačka Věra Špinarová, bylo jí teprve pětašedesát let

Zemřela zpěvačka Věra Špinarová, bylo jí teprve pětašedesát let

27.3.2017 07:37 Hudba

Ve věku pětašedesát let zemřela v neděli 26. března 2017 populární zpěvačka Věra Špinarová. Informaci potvrdil v pondělí ráno její syn Adam Pavlík. Věra Špinarová patřila k nejvýraznějším hlasům československé populární hudby druhé poloviny minulého století a téměř po celý život zůstala věrná Ostravě, kde svoji uměleckou dráhu i začínala.

Zvětšit obrázek

Jedna z nejlpopulárnějších tuzemských zpěvaček Věra Špinarová.
Foto: Aleš Honus

Zpěvačka zkolabovala ve středu během koncertu v Čáslavi. Díky přítomnosti lékařky v sále a bleskovému zásahu záchranářů jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc. Poté po stabilizaci životních funkcí byla transportovaná vrtulníkem do nemocnice.

Následně byla ve vážném stavu hospitalizována na JIP v nemocnici v Motole. „Maminka je momentálně v bezvědomí, ale věříme, že se ten stav zlepší. Prosíme všechny fanoušky, aby na ni mysleli a drželi jí palce. Opravdu to teď moc potřebuje,” vzkazoval ještě ve čtvrtek před polednem její syn a producent Adam Pavlík. Lékaři už ale umělkyni ve vážném stavu bohužel nedokázali pomoci a v pondělí ráno přišla informace, že zpěvačka zemřela.

„Svůj boj o život i přes veškerou péči lékařů a zdravotnického personálu v neděli 26. března 2017 prohrála. Chtěl bych touto cestou poděkovat celému zdravotnickému týmu a lékařům nemocnice v Motole za péči, kterou mé mamince věnovali. Zároveň chci poděkovat všem fanouškům a přátelům za podporu a účast v této těžké chvíli, kterou já a celá naše rodina prožíváme. Termín posledního rozloučení, které bude v Ostravě, bude upřesněn a zveřejněn,“ oznámil v pondělí Adam Pavlík.

Čtěte také ohlasy na úmrtí Věry Špinarové

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.