Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Limetal vystoupí na Štěrkovně s dudákem a smyčcovou sekcí. Festival chystá i poctu Radimu Hladíkovi

Limetal vystoupí na Štěrkovně s dudákem a smyčcovou sekcí. Festival chystá i poctu Radimu Hladíkovi

21.4.2017 00:00 Hudba

I v letošním roce nabídne hudební festival Štěrkovna Open Music v poslední červencový víkend nejen stálice hudební scény, na které jsou návštěvníci zvyklí, ale bude pokračovat v loni nastartovaném trendu mimořádných projektů. Jedním z nich bude například koncert kapely Limetal s netradiční houslovou sekcí a hráčem na dudy a také koncert Luboše Pospíšila, který vzdá hold nedávno zesnulému kytaristovi Radimu Hladíkovi. Dalšími dosud potvrzenými jmény jsou Mňága a Žďorp, která pro festival připravuje speciální program k třiceti letům kapely, Aneta Langerová, Mandrage či Tata Bojs, Vojta Dyk, N.O.H.A. a další.

Zvětšit obrázek

Ostravskou kapelu Limetal tvoří bývalí hráči Citronu.
Foto: archiv

Kapela Limetal do Hlučína přiveze program shodný s tím, který uvedla před časem ve vyprodaném sále Lucerny během křtu svého nového alba. Vystoupí v doprovodu dudáka a smyčcového tria. Hudebníci uvedou i zrestaurovaný video a audio záznam bývalého zpěváka Citronu Standy Hranického. Nahrávka zesnulého zpěváka bude součástí koncertu a kapela ji naživo doprovodí. Půjde o jedinou reprízu tohoto programu.

Speciální projekt přiveze i hudebník Luboš Pospíšil s kapelou 5P. „Původně jsme chtěli pozvat i Radima Hladíka a Blue Effect. Bohužel osud tomuto záměru už nepřál. Proto jsme se rozhodli vzdát hold Radimovi Hladíkovi jedním mimořádným projektem,“ řekl šéf festivalu David Moravec. Pořadatelé proto využili toho, že Pospíšil s Blue Effectem nějakou dobu vystupoval, a dohodli s ním, že část koncertu bude Hladíkovi věnovaná a zazní i několik písní z repertoáru Blue Effectu.

V Hlučíně své 30. narozeniny oslaví také kapela Mňaga a Ždorp. „Toto ale ještě není zdaleka všechno, co připravujeme. Už brzy zveřejníme další dva velké mimořádné projekty. Zlepšujeme areál. Přidáme i druhou plnohodnotnou koncertní scénu. Třetí scénou bude stan radia Helax. Bude i ČEZ Cirkulum Art scéna pro děti, poetická scéna Perplex a také program pro seniory v areálu Domova pod Vinnou horou,“ dodal další z pořadatelů Matěj Ostárek. Vstupenky na festival jsou už v prodeji.

Zdroj: tisková zpráva pořadatelů

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.