Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Pátý ročník Beats for Love: Monstrózní audiovizuální show i souboj dýdžejů Visegrádské čtyřky

Pátý ročník Beats for Love: Monstrózní audiovizuální show i souboj dýdžejů Visegrádské čtyřky

6.6.2017 00:00 Hudba

Pátý ročník festivalu taneční hudby Beats for Love bude průlomový v organizaci i produkci. Poprvé v historii se dostane i mimo samotné jádro industriálních Dolních Vítkovic. 23 metrů vysoká a téměř 50 metrů široká hlavní scéna bude stát na otevřené ploše s kapacitou až 40 tisíc fanoušků. Vystoupí zde například i legendární Fatboy Slim. Novinkou festivalu bude letos soubor dýdžejů zemí Visegrádské čtyřky a festival bude mít i tentokrát charitativní rozměr. Pořadatelé o tom informovali v úterý.

Zvětšit obrázek

DJ Sigala bude jednou z velkých hvězd Beats for Love 2017.
Foto: Archiv umělce

Festival Beats for Love se letos koná 4 dny, ve dnech 5. až 8. července v industriálním parku Dolní Vítkovice. Téměř 400 umělců z celého světa vystoupí na 13 pódiích.

Hlavní scénu bude stavět tým techniků celkem šest dní. Na starost budou mít nejen samotnou konstrukci, ale také celkem téměř 200 světel, monstrózní ozvučení, speciální pyrotechnické efekty nebo unikátní laserovou show. Konstrukce bude vážit přibližně 120 tun a dalších 50 tun se spotřebuje na její bezpečné zakotvení. Pokryje ji až 300 čtverečních metrů LED obrazovek, na kterých se budou prolínat vizuální efekty se záběry aktuálního dění na scéně. Nová stage slibuje audiovizuální zážitek, jaký podle organizátorů u nás ještě nebyl k vidění.

„Hlavní stage takovýchto parametrů pro nás už byla nutností, protože festival se rok od roku rozrůstá a chceme, aby si naši návštěvníci užili všechna vystoupení pohodlně. Navíc letos do Ostravy přivezeme světově i mezigeneračně proslulého Fatboy Slima či projekt Chase & Status, kteří s návštěvností určitě také zahýbou,“ popisuje ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Fatboy Slim vystoupí hned v první den, čili ve středu, a Chase & Status pro změnu v pátek. Spolu s nimi si fanoušci užijí taky velice populární dýdžeje jako jsou Wilkinson, Sigala či Headhunterz, hip hopovou kapelu Dope D.O.D, projekt Dirtyphonics nebo tvrdší projekty jako Zatoxe a Miss K8! Z českých jmen na festivalu vystoupí například Majk Spirit s H16 a živou kapelou, Marpo a kapela Trouble Gang nebo alternativní Midi Lidi,” doplňuje Rudolf

Soubor dýdžejů zemí Visegrádské čtyřky

Neobvyklý mezinárodní přesah do festivalu letos vnese i dýdžejský souboj zemí Visegrádské čtyřky. Interpreti z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska budou soutěžit v celkem pěti kategoriích a výherce každé kategorie dostane šanci zahrát si na Beats for Love. O celkovém vítězi DJ V4 pak rozhodne odborná porota složená z členů organizačního týmu.

Doprovodný program

Kromě hudby si návštěvníci užijí také nabitý doprovodný program. V areálu se budou vyskytovat street performeři, živé sochy nebo parkouristi. Lidé si budou moci vyzkoušet třeba graffiti, jízdu na skateboardu nebo v rally autě. „V pomyslném obýváku si můžou odpočinout s oblíbeným X-boxem, playstationem a hlavně se zábavou virtuální realitou. Kdo si bude mít chuť naopak zařádit, tak si může otestovat pohyb Spidermana na speciální pavoučí stěně,” usmívá se Kamil Rudolf.

Pomáháme srdcem

Stejně jako v loňských letech, i letos má festival charitativní přesah. Tento rok budou organizátoři vybírat peníze pro Kardiologické oddělení Městské nemocnice Ostrava. „Je v tom symbolika, protože náš festival má ve znaku srdce. A tak jsme se rozhodli pomoci malým i velkým pacientům, kteří právě se srdcem mají problémy. Za vybrané peníze pak nakoupíme třeba infuzní pumpy nebo antidekubitální matrace, které jim pomohou při léčbě,“ zmiňuje Rudolf.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.