Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Vyhrajte 5 krát 2 dvoudenní vstupenky na Slavnosti pivovaru Ostravar

Vyhrajte 5 krát 2 dvoudenní vstupenky na Slavnosti pivovaru Ostravar

12.6.2017 00:00 Hudba

Už jen necelé dva týdny zbývají do zahájení letošního ročníku Slavností pivovaru Ostravar, který se uskuteční ve dnech 23. a 24. června. Festival, který je oslavou dobrého piva a rockové hudby, letos láká na kapely Tři sestry, Čechomor, Mňága a Žďorp, Horkýže Slíže, ale také na Michala Hrůzu a na Richarda Krajča, který tentokrát vystoupí sám, tedy bez kapely Kryštof. Pět čtenářů deníku Ostravan.cz může na festival vyhrát po dvou vstupenkách. Podmínky najdete na konci tohoto článku.

Zvětšit obrázek

Richard Krajčo je hlavní tváří Slavností pivovaru Ostravar.
Foto: Aleš Honus

Speciální projekt chystá na festival Richard Krajčo, jeden z nejpopulárnějších českých autorů a hudebníků současnosti. „Vystoupení bude šité na míru našim pivovarským slavnostem a už dopředu můžeme říct, že nikde jinde podobné nezažijete,” říká manažer pivovaru Jan Vošta. Bližší detaily Richard Krajčo nechce zveřejnit, protože vystoupení má být velkým překvapením pro jeho fanoušky.

Pražská pub-rocková kapela Tři sestry si na Slavnostech pivovaru Ostravar odbude svou premiéru. „Tři sestry byla má vysněná kapela. Je to ta nejlepší pivní kapela u nás. Lou Fanánek Hagen slaví svá významná životní jubilea často, rád a o sto šest. My letos slavíme 120 let pivovaru a vhodnější kapelu k oslavě 120 roků nezkrotnosti bychom asi těžko hledali,” říká Jan Vošta.

Po dlouhých 14 letech se na Slavnosti vrací skupina Čechomor. Od roku 2003 posbíral Čechomor řadu významných ocenění, vydal sedm platinových desek a se svou hudbou se dokázal prosadit také na mezinárodní filmové scéně. „Na Čechomoru se mi líbí zcela výjimečná muzikálnost a odvaha spolupracovat s těmi nejlepšími hudebníky,” prozrazuje Jan Vošta.”

K velmi zajímavým hostům letošních Slavností Ostravaru budou patřit také britští Shoshin. „Kapela nabízí svěží míchání rocku, reggae, soulu s hip hopem a latinou. Shoshin budou rozhodně oživením letošního ročníku,” dodává Jan Vošta.

Slavnosti pivovaru Ostravar jsou vedle skvělé muziky také oslavou piva, které tentokrát poteče ze 60 píp.  Velkou atrakcí bude pivo čepované na nádvoří pivovaru přímo z obřích ležáckých tanků. Tuto možnost nabízí pivovar svým návštěvníkům pouze jednou v roce, a to právě na pivních Slavnostech. Pivo z ležáckých tanků platí mezi pivovarskými sládky za vůbec nejlepší pivo v pivovaru. Další dobrou zprávou je, že většinu piv bude možné ochutnat za speciální sníženou cenu 20 korun.

Čtenáři deníku Ostravan.cz můžou vyhrát dvoudenní vstupenky na festival. Stačí nasdílet tento článek na Facebooku a poslat nám e-mail s odpovědí na otázku: Pokolikáté se Slavnosti pivovaru Ostravar konají? Odpovědi posílejte nejpozději do úterý 13. června do 20 hodin na adresu info@ostravan.cz. Poté vylosujeme pět výherců.

Soutěž již byla ukončena za velkého zájmu více než stovky účastníků. Výherci byli kontaktováni, jmenovitě jde Adama L., Jiřího Š., Gabrielu M., Lucii B. a Anetu P. Všem ostatním cca 110 soutěžícím děkujeme za účast v soutěži, která měla nečekaně velký ohlas.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.