Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech pomůže plameňákům v zoo. Švédská kapela Arch Enemy přijede ve skvělé formě

Ostrava v plamenech pomůže plameňákům v zoo. Švédská kapela Arch Enemy přijede ve skvělé formě

2.8.2017 18:00 Hudba

Čtvrtý ročník mezinárodního rockového festivalu Ostrava v plamenech se uskuteční v sobotu 5. srpna v Dolní oblasti Vítkovice. Hlavní hvězdou letošního ročníku jsou švédští Arch Enemy. Ti před dvěma týdny zveřejnili zdařilý videoklip k písni The World is Yours, který dokládá, že se kapela v současnosti nachází ve velmi slušné kondici. Klip má na Youtube už zhruba 3,5 miliónů zhlédnutí.

Zvětšit obrázek

Švédská kapela Arch Enemy míří do Ostravy.
Foto: Ostrava v plamenech

Fanoušci tvrdé rockové a metalové hudby ve srovnání s minulým ročníkem určitě zaznamenají posun co se týče návštěvnického komfortu. „Ostrava v plamenech nabídne hudební pestrost od klasického heavy metalu až do black metal, ale také více odpočinkových zón, kterých bude zhruba čtyřikrát více než loni,“ sdělil jeden z pořadatelů Patrik Kohut.

Partnerský pivovar festivalu podle něj letos uvařil speciální ležák, který dostal název Plameňák. „Rozhodli jsme se, že v průběhu festivalu předáme dar ostravské zoologické zahradě. Tento dar pomůže chovu plameňáků kubánských, kteří jsou hned prvním zvířetem, které spatříte po vstupu do zoo. Momentálně v Ostravě chovají na padesát těchto překrásných opeřenců včetně čerstvě vylíhnutých mláďat,“ dodal Patrik Kohut.

Festival Ostrava v plamenech letos kromě Arch Enemy nabídne také Loudness z Japonska, švédské Civil War se zbrusu novým zpěvákem, návštěvníci se mohou těšit na i blackmetalisty Melechesh z Izraele a polské Crystal Viper. Domácí scénu budou reprezentovat Traktor, Kreyson a X-Core – tato kapela festival v sobotu v pravé poledne zahájí.

Jak již informoval Ostravan.cz v rozhovoru se zpěvákem Ladislavem Křížkem, vystoupení Kreysonu se také zúčastní světoznámý producent Chris Tsagarides (60), který mimo to, že produkoval nejnovější nahrávku písně Přátelství, má za sebou práci na nejslavnějších dílech kapel jako  Black Sabbath, Depeche Mode, Judas Priest, King Diamond, Ozzy Osbourne, Gary Moore, Thin Lizzy, UFO a mnoha dalších.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.