Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Zajistěte si nejlepší místa k sezení. Začal předprodej na druhý galavečer výročních kulturních Cen Jantar

Zajistěte si nejlepší místa k sezení. Začal předprodej na druhý galavečer výročních kulturních Cen Jantar

31.10.2018 00:00 Atd. » Ceny JANTAR

Pořadatelé Moravskoslezských kulturních Cen Jantar spustili předprodej vstupenek na galavečer, na kterém budou vyhlášeni laureáti druhého ročníku. Výroční ocenění opět získají umělci v šestnáci kategoriích napříč různými uměleckými obory. Galavečer se uskuteční 3. března 2019 v ostravské hale Gong a opět by se měl stát jednou z nejsledovanějších kulturních událostí sezóny.

Zvětšit obrázek

Z prvního galavečera Cen Jantar v Gongu.
Foto: Jiří Zerzoň

O nominacích na Cenu Jantar rozhoduje osm nezávislých odborných porot v kategoriích populární hudby, artificiální hudby, činoherního divadla, opery, muzikálu, baletu, výtvarného umění a literatury. Nominováni mohou být umělci s vazbou na Moravskoslezský kraj, kteří o sobě výrazně dali vědět v příslušném kalendářním roce.

Nominace za rok 2018 poroty vyhlásí v průběhu ledna 2019. Galavečer bude z ostravské haly Gong opět přenášet Český rozhlas Ostrava, který je spolu s kulturním deníkem Ostravan.cz hlavním mediálním partnerem akce.

Součástí ceremoniálu bude i tentokrát kulturní program, který bude připraven exkluzivně pro tuto příležitost a ve kterém vystoupí špičkoví moravskoslezští umělci různých žánrů. Role moderátorů se opět zhostí Lumír Olšovský a Lada Bělašková. Novinkou bude orchestr na pódiu a také neobvyklá hudební spojení.

Kdo na druhém galavečeru vystoupí? To pořadatelé zatím neoznámili. První podrobnosti budou zveřejněny až v následujících týdnech.

Bližší podrobnosti na webu Ceny Jantar.

Vstupenky jsou k dispozici v prodejní síti Ticketstream.

Přečtěte si více z rubriky "Atd. » Ceny JANTAR", nebo přejděte na úvodní stranu.