Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Milan Bátor odehraje tři koncerty k poctě Davida Stypky

Milan Bátor odehraje tři koncerty k poctě Davida Stypky

6.1.2024 20:10 Hudba » Zaostřeno

Kytarista, pedagog a publicista Milan Bátor odehraje tři koncerty s písněmi Davida Stypky. Uskuteční se ve středu ve Frýdku-Místku, v pátek v Krnově a v sobotu i v Ostravě.

Zvětšit obrázek

Milan Bátor.
Foto: Aleš Honus

Kytarovým úpravám písní Vlasty Redla, Davida Stypky a dalších autorů se Milan Bátor věnuje dlouhodobě v seriálech na YouTube a na letních kytarových kurzech. První koncert k poctě fenomenálního písničkáře Stypky zazní ve středu 10. ledna 2024 ve Frýdku-Místku v Hudební hospůdce u Arnošta, kde David zažil mnoho nezapomenutelných jam sessions. Druhý koncert se odehraje v pátek 12. ledna v Kofola Music Clubu v Krnově. Poslední koncert pak zazní 13. ledna v legendárním ostravském klubu Parník.

Vokály podpoří zpěvačka Lucie Deutsch, v několika písních se objeví také Milanův dvanáctiletý syn Lukáš Bátor, kterého mohou diváci vidět jako Lišáka v muzikálové inscenaci Oliver Národního divadla moravskoslezkého. Dalším hostem bude zpěvák, písničkář a výtvarník Jura Bosák. Frontman opavských kapel Expedice Apalucha a Dobrozdání dostal za svou autorskou tvorbu jako první umělec Cenu Davida Stypky.

Milan Bátor věnuje Davidu Stypkovi pozornost dlouhodobě ve svých článcích publikovaných na stránkách kulturního deníku Ostravan.cz. Vzpomínkové koncerty s písněmi nezapomenutelného génia Davida Stypky proběhnou ve dnech, kdy si připomínáme výročí jeho předčasného skonu. Chybět nebudou písně jako Čaruj, Osudová, Dobré ráno, milá, Vrány taky, Marie, O létání, Dělám apod.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.