Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Výtěžek ze sbírky Beats for Love byl předán rodině desetileté Kačenky na rehabilitace

Výtěžek ze sbírky Beats for Love byl předán rodině desetileté Kačenky na rehabilitace

17.1.2024 13:31 Hudba » Zaostřeno

Částku 600 tisíc korun předali zástupci ostravského festivalu taneční hudby Beats for Love mamince desetileté Kateřiny Bojkové, která bojuje s následky vážné autonehody. Jde o výtěžek sbírky Beats for Charity, kterou festival pořádá každý rok a která loni zaznamenala rekordní výsledek.

Zvětšit obrázek

Z předání výtěžku sbírky.
Foto: Beats for Love

Více než polovinu zmíněné částky přispěli samotní návštěvníci festivalu, kteří si mohli koupit například klíčenky, bonbony anebo poslat svůj příspěvek online.

„Velmi pomohl i transparentní účet, kam lidé přispívali pomocí QR kódu. Do sbírky se tak mohl zapojit kdokoliv, nejen samotní návštěvníci,“ uvedl ředitel festivalu Kamil Rudolf. Návštěvníci tak nákupem upomínkových předmětů anebo pomocí QR kódu přispěli téměř 384 tisíc korun.

Festival pak vybranou částku dorovnal a zaokrouhlil na částku 600 tisíc korun. „Všichni fanoušci festivalu, kteří do sbírky přispěli, mají naše uznání. A to nejen díky tomu, že vybraná částka je rekordní, ale hlavně proto, že se zapojili. Díky nim můžeme Kačence pomoct v těžkém období, kterým si prochází,“ dodal ředitel festivalu.

Kačenka Bojková z Těrlicka nedaleko Havířova se od října 2022 potýká s následky vážné autonehody. Za podpory svých nejbližších se znovu učí mluvit a pravidelně rehabilituje, aby obnovila svou hybnost. A právě na léčbu a rehabilitaci jsou určeny darované peníze.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.