Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kaczi jako vlčí žena v klipu k písni Kněhyně vyjadřuje obdiv k přírodě

Kaczi jako vlčí žena v klipu k písni Kněhyně vyjadřuje obdiv k přírodě

21.3.2024 20:43 Hudba » Zaostřeno

Písničkářka Kaczi, která před několika dny vydala album Kněhyně, se představuje v novém videoklipu. Ten vznikl právě k titulní písni pojmenované podle třetí nejvyšší hoře Beskyd. A charismatická zpěvačka se v ní převtěluje ve vlčí ženu.

Zvětšit obrázek

Z klipu k písni Kněhyně.

Píseň Kněhyně vypráví o milencích, kteří se u ní tajně scházejí, a je inspirována pověstí o bohu Radegastovi. Kaczi se tak snaží divákovi předat přesně to, co posluchači na stejnojmenném albu – krásu propojení člověka s přírodou, respekt a úctu k sobě navzájem.

 

Na vizuálu ke Kněhyni zpěvačka spolupracovala s režisérkou Terezou Schardou. Jejich cílem bylo udělat na pohled poutavé a neokoukané obrázky, k čemuž jim dopomohly i kostýmy.

„Natáčelo se v Beskydech. Tentokrát jsme chtěly zapojit vlky, což podpořilo naši myšlenku propojení člověka s přírodou. Natáčení s nimi byla pro mě nová zkušenost a měla jsem velký respekt. Přiznávám, že v kostýmu vlčí ženy nebo přírodní divošky jsem se cítila jako ryba ve vodě,“ doplňuje svoje dojmy Kaczi.

Příroda je jedním z témat alba Kněhyně, které vyšlo digitálně 12. února a později i na fyzických nosičích. Singl Kněhyně se stejně jako celá deska natáčel v ostravském studiu Lakovna a Českém rozhlase Ostrava. Klip byl realizován díky podpoře OSA.

Kaczi zahájila koncertní šňůru vyprodaným koncertem v Ostravě a následně v Brně. V první polovině května vystoupí i na amerických pódiích, konkrétně ve Washingtonu D.C., New Jersey a dalších městech.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.