Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Hlavní hvězdou Ostravy v plamenech bude německá legenda U.D.O.

Hlavní hvězdou Ostravy v plamenech bude německá legenda U.D.O.

25.3.2024 08:09 Hudba » Zaostřeno

Na 10. ročník festivalu Ostrava v plamenech, který proběhne v sobotu 3. srpna 2024, dorazí legenda světového metalu - Udo Dirkschneider se svou kapelou U.D.O. Informovali o tom pořadatelé.

Zvětšit obrázek

Kapela U. D. O. v čele s Udo Dirkschneiderem.
Foto: Archiv kapely

Udo Dirkschneider je považován za jednoho z nejproslulejších umělců v oblasti metalu. Jeho hlas a charisma ho povýšily na piedestal v historii hudby. Udo je neodmyslitelně spojen se skupinou Accept, kde působil jako frontman a zpěvák. Jedním z členů jeho současné kapely je baskytarista Peter Baltes, který byl taktéž členem legendárních Accept.

Do Ostravy přiveze průřez svými největšími hity, kterých je nesčetně mnoho. Fanoušci se mohou těšit na hity jako Animal House, Metal Heart, They Want War a mnoho dalších, které se staly hymnami pro celé generace. Toto vystoupení se tak stane pro festival výjimečným okamžikem, který propojí minulost a současnost metalu.

Udo se do Ostravy velmi rád vrací a vždy má beznadějně vyprodáno dlouho dopředu. Jeho nedávný koncert byl vyprodaný téměř půl roku předem.

Vedle této legendy světového metalu si fanoušci užijí vystoupení dalších osmi kapel z celého světa. Těšit se můžou mezinárodní formaci Beast In Black sídlící ve Finsku. Vznikla v roce 2015 a přináší jedinečné spojení heavymetalových prvků s moderními vlivy a zvukem evokujícím 80 léta. Kapela si získala oblibu zejména díky charismatickému vokálu frontmana Antona Kabanena, který dokáže zpívat až neuvěřitelně vysoko. Jejich nedávné světové turné bylo prakticky celé vyprodané.

Další zvučným jménem je Phil Campbell and the Bastard Sons. Jak už název napovídá, tato kapela z Anglie je vedená ex-kytaristou Motörhead, Philem Campbellem. Jeho tvorba je stále hybnou silou v rockové hudbě i poté, co se po Lemmyho odchodu z tohoto světa rozpadli Motörhead. Po světě již nechodí příliš těch, kterým bez pochybnosti můžeme říkat rocková hvězda. Phil Campbell do této exklusivní party rozhodně patří.

Neméně vzrušujícím elementem line-upu bude francouzská kapela Molybaron, která pomalu, ale jistě míří k metalovým vrcholům. Svou muzikou přináší nejen svěží energii, ale i inovativní přístup k metalové hudbě, který slibuje nevšední zážitky. Se svým originálním zvukem a silným hudebním projevem si Molybaron rychle získali pozornost po celém světě tím, jak umně kombinují prvky různých metalových subžánrů od thrash metalu až po melodický death metal, což tvoří unikátní a poutavý zvuk.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.