Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Vladivojna chystá na prosinec další album, poslechněte si první ochutnávku

Vladivojna chystá na prosinec další album, poslechněte si první ochutnávku

13.11.2013 00:01 Hudba

Nové cédéčko skladatelky a zpěvačky Vladivojny La Chia s názvem Šraf je na světě teprve několik týdnů, ale fanoušci se už do konce roku mohou těšit na další studiové album této mimořádně pracovité umělkyně. Vladivojna tentokrát vydá scénickou hudbu, kterou složila pro dvě představení pražského Divadla Rokoko. Deník Ostravan.cz přináší svým čtenářům k poslechu první ochutnávku.

Zvětšit obrázek

Vladivojna La Chia v plném koncertním nasazení
Foto: Archiv umělkyně

Vladivojnina nová skladba poprvé zazněla o víkendu na premiéře nového představení Divadla Rokoka s názvem A voda stoupá. „Nahrávala jsem si ji sama. Pouze cello jsem jako obvykle nejdříve nazpívala po jednotlivých partech a pak je přehrála Terezie Kovalová, protože jsem chtěla, aby měla nahrávka maximálně živý zvuk,“ uvedla skladatelka.

Skladba pro „apokalyptickou“ komedii Petera Ustinova je předvojem chystané hudební kompilace Musica Scenica. Ta bude složena z kompozic, které Vladivojna vytvořila výhradně pro divadlo Rokoko. Kromě muziky z představení A voda stoupá bude nové Vladivojnino album obsahovat také hudbu ke komornímu dramatu Briana Friela s názvem Molly Sweeney, které mělo premiéru na jaře a ve kterém ztvárnila hlavní roli Dana Batulková.

„Album Musica Scenica bude žánrově na pomezí vážné hudby, opery a psychedelického jazzu,“ tvrdí ostravská skladatelka, která nyní žije v Praze.

Obě představení režíroval Ondřej Zajíc, jenž si Vladivojnu vybral po úspěchu její hudby pro film Jana Hřebejka Nevinnost, za kterou byla nominována na Českého lva a Cenu české filmové kritiky.

V současné době navíc Vladivojna komponuje hudbu pro seriál televize HBO V objetí, který režíruje opět Jan Hřebejk. Seriál by se měl vysílat na podzim příštího roku.

Novou skladbu Vladivojny si můžete stáhnout zde.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.