Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Hvězda filmu Krásno Ondřej Malý: Ostravské divadlo sleduji už jen zprostředkovaně

Hvězda filmu Krásno Ondřej Malý: Ostravské divadlo sleduji už jen zprostředkovaně

26.1.2014 20:55 Atd.

Předpremiéru českého filmu Krásno v režii debutujícího Ondřeje Sokola, navštívil v sobotu v ostravském Cinema City také známý herec a ostravský rodák Ondřej Malý, známý také z úspěšného filmového dramatu Pouta. Tentokrát vynikl mezi skupinou herců-komiků známých z Partičky v roli oblastního policisty, který má obrovskou smůlu. Opije se ve službě, je suspendován a ještě k tomu přijde o život. Ostravská předpremiéra pro Malého byla zajímavá i tím, že film viděl poprvé a navíc za účasti svých rodičů.

Zvětšit obrázek

Herec Ondřej Malý (uprostřed) ve filmu Krásno.
Foto: Bontonfilm

Jaké jsou vaše první divácké dojmy?

Jsem moc spokojený, opravdu moc.

A jaká byla reakce vašich rodičů?

Hrozně mě potěšili a překvapili, protože se jim to také líbilo. Když jsem tak tam seděl, oni seděli vedle mě, ale neviděl jsem na ně, tak jsem si říkal: Jejda, tak to je na ně určitě moc. Ale líbilo se jim to.

Co vás nejvíce na této černé komedii potěšilo?

To, co tvůrci chtěli, aby tam bylo, tak tam je. Natáčení bylo nádherné. Partička lidí během realizace filmu byla skvělá, na první signální jsem opravdu moc spokojen.

Na plakátech ke Krásnu jste vyfocen s pouty, taková scéna se sice ve filmu neobjevuje, nicméně to je narážka na váš předchozí film Pouta?

Je to takový vtípek. Nemusí to být, ať si o tom každý myslí co chce.

Jaká byla pro vás nejobtížnější natáčecí scéna?

Asi ta v kině, ale to jenom proto, že jsem nebyl až tolik ve formě. (Hlavní hrdinové se shodou okolností nabourají s automobilem do Kina Svět, kde opilí usednou potmě do sálu. Překvapí je místní policisté a vzniká groteskní situace, kdy jsou proti sobě nemotorní strážníci a nevinní opilci. Pozn. red.)

Na čem teď pracujete?

Dodělávám jeden studentský film Retrívr. Jinak Česká televize točí seriál Neviditelní, tak tam bych měl hrát vodníka. Ano, je to o vodnících, trošku jako by z Doktora Mráčka. Jinak mám po krásné premiéře Labutího jezera v Hradci v režii Skútrů. To se jim velmi povedlo, všichni jsme si to krásně užívali.

Máte možnost sledovat tvorbu bývalých hereckých kolegů z Ostravy?

Bohužel jenom zprostředkovaně přes Divadelní noviny. Minulý týden byla premiéra Krajních mezí v Aréně, byl jsem tady, ale nakonec jsem zůstal u rodičů. Když přijedu do Ostravy, snažím se být u rodičů. Krajní meze ale znám, vím moc dobře, o čem jsou. Dramaturgicky si to našel Tomáš Vůjtek a shodou okolností znám Petru Kocmanovou, co hraje hlavní roli. Když tak si příležitostně zajdu na něco od Bezručů, naposledy jsem viděl asi představení Bezruč?! Pak ještě jednu inscenaci s Norbertem Lichým, Kateřinou Krejčí, ale i když byste mě zabil, tak si nevzpomenu na název. A také Joba jsem viděl s Bertíkem. Ale na to, že jsem Ostravák, by to mělo být lepší, to uznávám.

Černý humor, co jsme viděli v Krásnu, vám vyhovuje?

Hrozně moc, líbí se mi, jak balancuje nádherně na hraně a nepřeklopí se. Ondra to krásně ohlídal.

Máte v oblibě komedie o policajtech?

Měl jsem rád komedie o policajtech, ale tady to jsem tak nevnímal. Krásno je těžké identifikovat, každopádně bych to nebral jako komedii, ani jako parodii. Je třeba si to nechat ještě uležet.

Martin Jiroušek | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.