Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba V novém klipu kapely Downbelow tančí spisovatelka Sylva Lauerová

V novém klipu kapely Downbelow tančí spisovatelka Sylva Lauerová

7.2.2014 00:05 Hudba

Kapela Downbelow, která v sobotu pokřtí v klubu Stolárna ve Frýdku-Místku exkluzivní dvoudiskovou edici loňského EP Otherworld s osmi remixy, má nový videoklip. Tančí v něm známá spisovatelka Sylva Lauerová a tanečník Kristián Pekar. Jeden den před očekávaným křtem představuje deník Ostravan.cz klip k novému remixu písně Hundred Miles v exkluzivní premiéře.

Zvětšit obrázek

Scéna z nového videoklipu Downbelow k písni Hundred Miles.
Repro: Ostravan.cz

Původně čtyřpísňové EP Otherworld, které loni vyšlo jen elektronicky, je nyní k dostání i na CD a je doplněno druhým diskem, který obsahuje osm remixů. Jejich autory jsou členové kapely Priessnitz, Sunshine a další hudebníci. Remix k písni Hundred Miles byl doplněn videem, které ovšem není zcela nové – bylo natočeno před několika lety ve spolupráci se spisovatelkou Sylvou Lauerovou pro mezinárodní knižní festival v Praze.

„Točili jsme na klasickou filmovou surovinu, a ta není zrovna levná. Až do vyvolání materiálu v laboratořích České televize jsme netušili, jaký bude výsledek. V době, kdy jsme točili video, vznikalo i debutové CD Downbelow a když se o něco později při koncertním turné film s úspěchem promítl coby videoklip k Hundred Miles, bylo jasno. Vše se symbolicky propojilo,“ říká režisér klipu a baskytarista Downbelow Lukáš Horký.

Autorem remixu k Hundred Miles je Petr Kružík z jesenických Priessnitz, držitel Českého lva za hudbu k filmu Alois Nebel. „Hundred Miles je o komplikovanosti vztahů, které prožíváme. Film jsme původně točili jako reflexi na milostnou poezii. Během natáčení panovala zvláštní atmosféra. Celý štáb se choval víc než zodpovědně. Sylva sama v klipu tančí, připravoval ji choreograf Petr Horáček známý ze show Slovensko hľadá Super Star, Bailando a Letś s Dance,“ říká baskytarista kapely Lukáš Horký.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.