Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kosheen míří po jedenácti letech do Ostravy, zahrají největší hity

Kosheen míří po jedenácti letech do Ostravy, zahrají největší hity

25.3.2014 00:01 Hudba

Po téměř jedenácti letech od svého vystoupení na Colours of Ostrava se do moravskoslezské metropole vrací britské hudební trio Kosheen. Zatímco tehdy vycházející hvězdy taneční hudby do Ostravy přivezly své druhé album Kokopelli, nyní přijedou již v roli legend a představí mimo jiné písně z nejnovějšího, pro mnohé fanoušky trochu překvapivého alba Solitude.

Zvětšit obrázek

Do Ostravy se vrací britské trio Kosheen.
Foto: Archiv

V České republice jsou Kosheen v posledních letech poměrně častými hosty, Ostravu ale od svého památného vystoupení na Colours míjeli. Kapela, jejíž melodie se objevily v oblíbené kriminálce Las Vegas nebo v počítačové hře Fifa, tentokrát zahraje v Bonver Aréně na tzv. warm-upu k tanečnímu festivalu Beats For Love, který se koná na začátku července.

„Kosheen budou koncertovat hodinu a půl a fanoušci se mohou těšit na přehlídku největších hitů za dobu jejich existence. Zahrají staré pecky stejně jako songy z nejnovějšího alba Solitude. Pro zpěvačku Sian Evans máme nachystané její oblíbené šampaňské a kapela si objednala také vodu z ledovce Evian,“ zmínil zajímavosti pořadatel koncertu a ředitel festivalu Beats for Love Kamil Rudolf.

Kapela Kosheen přistane v pátek v 10 hodin dopoledne na letišti v polských Katowicích, po přesunu do hotelu pak přibližně v 15 hodin proběhne zvuková zkouška na samotný koncert. Akce začíná v 19 hodin, večer odstartuje DJ Lowa, následovat bude Mathiass O’zana a Lumír Mořkovský, kterého pak už ve 22:30 vystřídá samotná kapela.

Po vystoupení Kosheen ještě zahraje dvojice dýdžejů v rytmech zlomených beatů DJ Kmin aka Kmo3 a DJ Fantek. „Celá akce bude trvat až do čtvrté hodiny ranní a rozhodně nebude poslední v pořadí. V půlce dubna nás čeká další warm-up spojený s Linkou bezpečí, která je momentálně bohužel v nebezpečí. Tuto událost proto budeme koncipovat jako benefiční akci k osvětě a finanční pomoci pro zmiňovanou nadaci,“ řekl Matyáš Ožana, spolupořadatel Beats for Love.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.