Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Spoluautoři největšího hitu Davida Byrna Lazy, britské duo X-Press 2, míří do Ostravy

Spoluautoři největšího hitu Davida Byrna Lazy, britské duo X-Press 2, míří do Ostravy

11.4.2014 00:01 Hudba

Zatím největší eso vytáhli z rukávu pořadatelé největšího festivalu elektronické hudby Beats for Love, který se uskuteční na počátku července v Dolních Vítkovicích. Oznámili, že na festivalu vystoupí legendy tanečního stylu house, britské duo X—Press 2. Dvojice se proslavila zejména hitem Lazy, který stvořila se zpěvákem Davidem Byrnem z legendárních Talking Heads, jenž vystoupil na jednom z posledních ročníků Colours of Ostrava.

Zvětšit obrázek

Britské duo X-Press 2 míří poprvé do Ostravy.
Foto: Archiv umělců

X-Press 2 patří mezi opravdové legendy evropské house music. „Jejich dýdžejské sety byly, jsou a doufejme, že ještě dlouho budou patřit mezi ty nejlepší zážitky, a proto jsme je pozvali na Beats for Love,“ říká ředitel festivalu Kamil Rudolf s tím, že pro pořadatele je velká čest, že mohou návštěvníkům nabídnout takové hvězdy i přesto, že vstup na festival bude i letos zdarma.

„Samozřejmě, že jednání s někým, kdo formoval od počátku 90. let celou taneční scénu, není jednoduché, ale podařilo se nám nakonec vyjednat perfektní podmínky nejen díky netradičnímu místu konání, ale i díky jejich lásce ke kvalitní hudbě. Co se týče plánované hudební produkce, předpokládáme, že X-Press 2 předvedou aktuální ostrovní sound od temnějších atmosfér až po ty energické a možná dojde i na jejich největší hitovku Lazy, která se před půl rokem dostala do Hall Of Fame slavného DJ Peteho Tonga,“ dodal Rudolf.

Britské duo X-Press 2 tvoří Darren House a Darren Rock. Půjde jednoznačně o jeden z největších taháků letošního festivalu. Dalšími hvězdami budou například DJ John B, Tantrum Desire, Stoneface&Terminal, španělský Colombo a mnoho dalších. Druhý ročník festivalu Beats for Love se bude konat od 3. do 5. července.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.