Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Na co se nejvíc těší tým festivalu Beats for Love aneb 7 důvodů, proč tam být

Na co se nejvíc těší tým festivalu Beats for Love aneb 7 důvodů, proč tam být

4.7.2017 00:09 Hudba

Pátý ročník festivalu Beats for Love je za dveřmi. Internetový kulturní deník Ostravan.cz oslovil lidi, kteří se kolem festivalu pohybují, aby řekli, na které vystoupení se nejvíce těší a které si v žádném případě nenechají ujít. Jejich odpovědi jsou doplněny videoukázkami, které dokumentují pestrost festivalové nabídky. Na festival letos přijedou asi čtyři stovky hudebních umělců z celého světa a legendární Fatboy Slim, který zahraje hned první den, je jen vrcholek ledovce.

Zvětšit obrázek

Festival Beats For Love vypukne již ve středu 5. července 2017.
Foto: Archiv Beats for Love

Jakub Šindler (DJ Jake Haley), EDM&Trance Stage manažer: Tom Staar je už asi tři roky jedním z nejžádanějších interpretů našich fanoušků. Konečně si na nás udělal čas a vystoupí v sobotu na EDM&Trance Óčko Stage. Tom Staar patří k zástupcům britského groove housu a je jedním z nejuznávanějších jmen na scéně. Pro mě osobně je Tom jednou z největších inspirací, je to skvělá osobnost a jeho hudba je opravdu něčím, co vystupuje z davu.

 

Filip Košťálek, Electroswing Stage: V programu Electroswing Pepsi Stage se nejvíce těším na Barta & Bakera. Je to výborné dýdžejské duo, které ani přes svůj věk (členům je téměř 50 let) neztrácí nic ze své pověstné energičnosti. V electroswingu udávají směr od doby, kdy tento žánr vznikl, a patří tak mezi zásadní světové producenty svého stylu.

 

Lukáš Janečka (DJ Kmin), stage manažer House Stage: Všem mohu doporučit například vystoupení Rachel K. Collier. Nepochybuji o tom, že půjde o něco jedinečného. Spojení zpěvu a vytváření samotného songu naživo přímo před zraky návštěvníků, to je něco, co na Beats for Love ještě v minulosti nebylo. Je to důkaz, že House není jen obyčejné pouštění písniček, ale dá se zahrát i naživo za pomocí sampleru, syntezátoru a dalších mašinek. Jsem si jist, že tohle je jedno z největších lákadel House Stage. Nemluvě o tom, že Rachel K. Collier je opravdu sexy.

 

Marek Hankovszki, stage manažer Techno Excelent Stage: Nejvíce se těším na Marka Reeva, protože je to jeden ze svěřenců pana Adama Beyera z Drumcode! Jejich sound doslova hýbe dnešním světovým technem. Věřím, že jeho vystoupení na Beats for Love bude nezapomenutelný zážitek pro všechny.

 

Pavel Ruml a Coltcha United, Reggae 2 Jungle Amundsen stage: Nejvíce se těšíme na mladou talentovanou zpěvačku Evu Lazarus, protože si myslíme, že tato umělkyně v budoucnu půjde nahoru. Je reprezentantkou slavné bristolské scény a její vystoupení bude opravdu stát za to. Líbí se nám na ni propojení dubu, reggae, dubstepu a jungle do jedinečného koktejlu a taky docela dobře vypadá. Její čistý vokál dostane každého, i toho největšího odpůrce těchto stylů.

 

Petr Koudela alias DJ Cou-d, ředitel Dolní oblasti Vítkovice: Když pominu Fatboy Slima, kterého uznávám jako mnoho dalších lidí od už puberty, budu se během festivalu soustředit na Chase and Status. Do svého zorného pole jsem je dostal díky playlistu rádia Helax a ani jeden jejich track mě zatím nezklamal. Mají energický, moderní sound a myslím, že mají šanci v Dolní oblasti zazářit stejně jako se to, za mě, povedlo Rudimentalu.

 

Matyáš Ožana alias DJ Mathiass O´zana, PR festivalu: Nejvíce se těším na Fatboy Slima, asi jako všichni ostatní. Je to pro mne splněný sen z kategorie sci-fi. Záznam z Big Beach Boutique II. na pláži v anglickém Brigtonu, kam přišlo 250 tisíc lidí, bylo prvním videem s taneční hudbou, které jsem viděl a s kamarády jsme ho sjížděli na každé house party. Kromě Fatboy Slima bych rád stihl Dope D.O.D., kteří převádějí neskutečnou show, ale bohužel ve stejnou dobu sám hraju na House Cool Stage, kde v ten stejný den vystupuje i Sonny Fodera, podle mne jeden z nejlepších house producentů. Rozhodně si ho aspoň na chvíli poslechnu.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.