Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Colours hlásí první jméno, přijede Američan John Grant

Colours hlásí první jméno, přijede Američan John Grant

29.10.2013 00:28 Hudba

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který proběhne od 17. do 20. července 2014, zná prvního vystupujícího pro příští ročník: amerického písničkáře Johna Granta. O prvním lákadlu příštího ročníku informovala ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Zvětšit obrázek

Americký písničkář John Grant.
Foto: Colours of Ostrava

„Jeho zasněná hudba na pomezí folku, elektro i softrocku proplétající se s melodramatickým barytonem získala velký ohlas mezi hudebními publicisty i diváky po celém světě. V Grantových upřímných a otevřených textech se navíc odráží písničkářovy pohnuté životní osudy. Výsledkem je hudba, při které vás bude mrazit a nebudete moci odejít,“ láká Holušová.

Grantovo první album Queen of Denmark vyhlásil vlivný magazín Mojo nahrávkou roku 2010 a letošní novinka Pale Green Ghosts, kterou natočil pod producentskou taktovkou Biggiho Veira z islandské kapely Gus Gus, předchozí triumfální přijetí rodáka z Colorada na světovou hudební scénu překonává. Jak poznamenali v The Guardian: „John Grant je mužem, jehož čas nadešel.“ Zajímavostí je, že na nahrávce jej vokály doprovodila také Sinéad O´Connor, která naopak na svoji desku nazpívala Grantovu skladbu Queen of Denmark.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.