Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Ostrava v plamenech nabídne thajský box a další bojová umění

Ostrava v plamenech nabídne thajský box a další bojová umění

28.5.2014 00:00 Atd.

Nejenom metalovou legendu W. A. S. P., populární finskou Sonatu Arcticu a několik tuzemských rockových kapel nabídne první ročník festivalu Ostrava v plamenech. V sousedství vysokých pecí budou moci návštěvníci zažít i adrenalin v podobě nejtvrdších bojových umění. Informovali o tom pořadatelé.

Zvětšit obrázek

Thajský box není jen pro tvrdé chlapy. Věnují se mu také ženy.
Foto: Como-3 Gym

V boxerském ringu se utkají zápasníci z největší školy thajského boxu na severní Moravě Como-3 Gym s odvážnými bojovníky z celé České republiky. Během hudebního festivalu nebude nouze o profesionální a amatérské souboje různých váhových kategorií a především dynamické a svižné přestřelky.

„K vidění bude mimo jiné také zahajovací rituál, který každý bojovník před začátkem zápasu předvede jako vzdání respektu a pokory.  Poté budou v ringu lítat ostré lokty a kolena za zvuku tradiční thajské hudby,“ uvedl zástupce pořadatelů Patrik Kohut.

Návštěvníci Ostravy v plamenech budou mít také možnost postavit se osobně do ringu a vyzkoušet si souboje na vlastní kůži. Pro ty nejodvážnější jsou připraveny silové soutěže o atraktivní dárky.

První ročník festivalu Ostrava v plamenech nabídne v první srpnovou sobotu v areálu Dolní oblasti Vítkovic plnohodnotné koncertní sety kapel W. A. S. P., Sonata Arctica a pěti tuzemských kapel – Citron, Kreyson, Dymytry, Doga a Legendy se vrací. Festival nahradí žánrově podobnou přehlídku Rocková Ostrava, která se na stejném místě konala v minulých dvou letech.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.