Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Na Ostravu se valí největší evropský putovní festival hardcoru

Na Ostravu se valí největší evropský putovní festival hardcoru

15.8.2014 00:56 Hudba

Největší turné světových hardcorových kapel Persistence Tour 2015 se po dlouhých dvanácti letech vrací do České republiky. Tentokrát nikoliv do Prahy, ale do Ostravy. Půjde přitom o jedinou zastávku tohoto věhlasného putovního festivalu v rámci Evropy a fanoušci se mohou těšit na kapely Walls of Jericho, Sick Of It All, Ignite, Ryker´s a další.

Zvětšit obrázek

Hvězdou letošního Persistance Tour budou američtí Walls of Jericho
Foto: Archiv kapely

Akce se uskuteční 23. ledna 2015 v prostorách zrekonstruovaného Trojhalí na Karolíně. Po nedávném Festivalu v ulicích jde o první zveřejněnou koncertní akci, která se zde bude konat. Jde sice o hudební styly, které patří k nejtvrdšímu undergroundu, lze ale očekávat velkou účast fanoušků z celé ČR i ze zahraničí.

„Trojhalí je v tuto chvíli jediný prostor v Ostravě, který je schopen tak náročnou akci produkčně pojmout a není to primárně sportoviště, které by se na Persistence Tour nehodilo,“ řekl zástupce pořadatelů Marcel Palovčík.

Ze špatných akustických podmínek, které v Trojhalí po rekonstrukci panují, obavy nemá. „Podle dostupných informací se problém s akustikou bude v dohledné době řešit, provozovatelé Trojhalí o něm samozřejmě vědí,“ dodal.

Kapela Sick Of It All, která je asi největším lákadlem putovního festivalu, je americká hardcore-punková skupina z Queensu, která byla založena už v roce 1986. Kapele se přezdívá králové newyorské hardcore scény a patří ke špičce ve svém žánru. Walls Of Jericho je rovněž americká kapela, která pochází z Detriotu a rovněž je absolutní špičkou v žánru metalcoru.

„Na akci zahraje také kapela Ignite, která hraje melodický hardcore a brzy bude vydávat novou desku,“ dodal Palovčík.

Velkým lákadlem akce budou také Ryker´s, což jsou legendy německého hardcoru „Tato kapela se po rozpadu nedávno dala znovu dohromady, je to výborný old school hardcore,“ doplnil pořadatel.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.