Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Na Beats for Love do Ostravy míří legenda house music DJ Tonka

Na Beats for Love do Ostravy míří legenda house music DJ Tonka

5.4.2015 17:58 Hudba

Legenda světové house music, DJ Tonka (vlastním jménem Thomas-René Gerlach) bude jedním z největších lákadel třetího ročníku festivalu Beats for Love, který se uskuteční na počátku července v Dolní oblasti Vítkovice. Jednačtyřicetiletý DJ Tonka je autorem takových hitů jako She Knows You, Don´t Be Afraid a spousty dalších. Jde o první potvrzenou hlavní hvězdu největšího festivalu elektronické hudby ve střední Evropě.

Zvětšit obrázek

DJ Tonka z Německa je prvním známým headlinerem Beats for Love.
Foto: Archiv umělce

„Jsme velice rádi, že se nám jeho účast podařilo domluvit, a věříme, že to ocení jak starší návštěvníci festivalu, kteří na jeho hitech vyrůstali, tak ti mladší, u kterých se tato hudba těší také velké oblibě,“ řekl zástupce pořadatelů Matyáš Ožana.

Koncept výběru hlavních zahraničních hvězd na festival Beats for Love je jasný. „Chceme přivést do Ostravy jak legendy daných žánrů, tak jejich vycházející nástupce, aby si přišel na své opravdu každý fanoušek kvalitní taneční hudby,“ dodal Ožana.

Thomas-René Gerlach začínal svou kariéru s producentem Ian Pooleyem ve skupinách Outrage, Space Cube a T´N´I. Později již jako sólový umělec přijal jméno DJ Tonka a začal tvořit hudbu ovlivněnou synthie-popem a americké garážové house music. Světové proslulosti dosáhl i jako remixér a založil také dvě nahrávací společnosti.

Festival Beats for Love se uskuteční od 2. do 5. července a letos poprvé bude trvat čtyři dny. Vyšší bude i počet hudebních scén, který letos naroste na jedenáct, a větší bude i festivalový areál. Pořadatelé mají ambice přilákat letos do Ostravy 50 tisíc lidí nejenom z České republiky. Loni na festival přišlo 35 tisíc lidí.

Oproti loňskému ročníku dojde k velkému rozšíření celého areálu směrem k Dolu Hlubina, který nyní prochází velkou rekonstrukcí a kde pořadatelé využijí kromě exteriérů i prostředí tzv. Starých koupelen.

Scén bude letos jedenáct „Na své si přijdou fanoušci stylů drum and bass, house, urban, techno, reggae, electroswing a breakbeat. Uprostřed areálu vyroste tzv. Party Village Stage se vstupem od 18ti let a nově vzniknou pódia zaměřující se na edm&trance, hardstyle&hardcore a psytrance. Tanečníci se můžou těšit na více než 350 vystupujících jak z České republiky, tak ze zahraničí,“ slibuje Ožana.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.