Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Kulturní centrum Cooltour chystá léto plné zážitků pod širým nebem

Kulturní centrum Cooltour chystá léto plné zážitků pod širým nebem

18.6.2015 00:00 Atd.

Nové možnosti, jak v centru Ostravy smysluplně trávit teplé letní večery, nabídne kulturní centrum Cooltour na Černé louce. Už od soboty 20. června začne série akcí s názvem Léto před Cooltourem, která nabídne spoustu zajímavých aktivit, například letní kino, koncerty, divadlo, taneční workshopy či slam poetry.

Zvětšit obrázek

Zahrádka před kulturním centrem Cooltour.
Foto: Petr Kiška

Hosté zahrádky před Cooltourem zde budou moci potkat skvělé místní hudebníky, jako jsou Nikos Kuluris, saxofonista kapely Kryštof, či rockoví Easy Steps. „Zahraje také kalifornská indie kapela Crocodiles, která v mnohém připomíná velikány jako Velvet Underground či Iggyho Popa. Kapela u nás odehraje jediný český koncert v rámci své evropské tour,“ uvedla mluvčí Cooltouru Barbora Kalousková.

Na zahrádce se v létě nebudou konat jen koncerty, ale návštěvníci zažijí také swingovou tančírnu, večer s příchutí latina nebo workshop současného tance i letní filmové projekce.

„Návštěvníci se mohou těšit na kultovní film Nedotknutelní, českou klasiku Kulový blesk či na Tarantinova Nespoutaného Djanga. Chybět nebude ani divadelní představení, které nese název SYNovial. Jedná se o absolventskou práci studenta pantomimy z HAMU Martina Zelinky. Nelze opomenout ani připravovanou exhibici ve slam poetry, kde se slovně utkají místní odvážlivci z řad básníků či spisovatelů,“ dodala Kalousková.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.