Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Boom Cup prodlužuje uzávěrku přihlášek, vítěz postoupí do nové supersoutěže Jump Into Colours

Boom Cup prodlužuje uzávěrku přihlášek, vítěz postoupí do nové supersoutěže Jump Into Colours

2.7.2015 00:00 Hudba

Až do 10. července je prodloužena možnost přihlásit se do čtrnáctého ročníku multižánrové soutěže amatérských kapel Boom Cup, která se bude ve druhé polovině roku konat v ostravském klubu Hudební bazar. Novou letošní cenou pro vítěze bude postup do velké supersoutěže s názvem Jump into Colours. Vítěz této nové soutěže si bude moci zahrát ve velmi dobrém čase na festivalu Colours of Ostrava.

Zvětšit obrázek

Vítězové Boom Cupu 2014 - The Dust - během finálového koncertu.
Foto: Lenka Dostálová

Soutěž Boom Cup se koná ve spolupráci s festivalem Colours of Ostrava a Českým rozhlasem Ostrava. Je určena amatérským kapelám, zpěvákům a instrumentalistům, kteří mají chuť poměřit své muzikantské schopnosti s interprety z celé republiky v pohodových hudebních večerech v ostravském klubu Hudební bazar.

„Novinkou v letošním ročníku je, že vítězná kapela si zahraje na prestižní akci Jump into Colours, která se v příštím roce za silné mediální podpory odehraje v rámci ostravského Festivalu v ulicích,“ uvedl organizátor soutěže Igor Vašut.

Na soutěži Jump Into Colours své síly poměří pět vítězů dalších republikových hudebních soutěží. Ten, kdo se stane vítězem, si potom zahraje o pár dní později v areálu Dolní oblasti Vítkovic na festivalu Colours of Ostrava.

Ani další kapely, které se v Boom Cupu umístí na přední místech, nepřijdou zkrátka a budou si moci zahrát na festivalech Štěrkovna Open Music, Michalfest a Slezskoostravský rockfest. Vítěz soutěže si rovněž bude moci pořídit ve studiích Českého rozhlasu Ostrava profesionální zvukový snímek.

Přihlásit svoji kapelu můžete on-line do 10. července přímo na webu soutěže www.boomcup.cz . Potřebovat budete prezentační fotografii kapely a mp3 nahrávku, o které vás požádá registrační systém soutěže.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.