Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Ostravan.cz vychází vstříc mobilním čtenářům. Už žádné posouvání, zmenšování a zvětšování

Ostravan.cz vychází vstříc mobilním čtenářům. Už žádné posouvání, zmenšování a zvětšování

27.7.2015 13:00 Atd.

Především čtenářům, kteří pro přístup k internetu využívají různá mobilní zařízení, jako jsou tablety či mobilní telefony, vychází vstříc nová grafická podoba kulturního deníku Ostravan.cz. Čtení z mobilních zařízení je tak daleko pohodlnější. Menší změny mohou zaregistrovat i čtenáři, kteří Ostravan.cz navštěvují ze stolních počítačů.

V současné době navštěvuje Ostravan.cz téměř 40 procent čtenářů z mobilních zařízení. Původní verze deníku Ostravan.cz nebyla na těchto zařízeních příliš přívětivá, protože stránky byly od začátku přizpůsobeny pouze pro desktopové prohlížeče. A tak museli čtenáři na svém mobilním zařízení různě stránku zvětšovat, zmenšovat, posouvat a podobně.

Při snaze vyjít vstříc našim čtenářům jsme se rozhodli jít cestou tzv. responzivního designu. Nyní je rozložení stránky včetně jednotlivých prvků, jako jsou navigace, obrázky a podobně, flexibilní a přizpůsobuje se velikosti rozlišení obrazovky. Díky tomu jsme docílili lepší přehlednosti pro mobilní zařízení.

Zároveň s úpravou webu Ostravan.cz na responzivní design došlo k revizi a úpravě HTML kódu i stylování. „Ode dneška používáme nejnovější CSS3 , které v současné době moderní internetové prohlížeče využívají zcela naplno,“ podotkl autor grafiky deníku Ostravan.cz a webdesigner Aleš Skotnica.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.