Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kompletní program festivalu PENDL je venku. Můžete se těšit na 30 kapel i diskusní scénu

Kompletní program festivalu PENDL je venku. Můžete se těšit na 30 kapel i diskusní scénu

20.12.2015 19:58 Hudba

Pořadatelé druhého ročníku festivalu PENDL – Ostravská klubová noc v neděli večer zveřejnili kompletní program. Festival se uskuteční 6. února a opět spojí šest ostravských klubů v centru města. Úplnou novinkou letošního ročníku bude diskusní scéna. A jaké kapely vystoupí letos?

Zvětšit obrázek

Na druhý ročník Pendlu přijede i kapela UDG.
Foto: Archiv kapely

Lákadly jednodenní přehlídky budou například kapely UDG a Prago Union, duo Orikoule či písničkář Xavier Baumaxa. Mezi další vystupující patří australský indie-bluesový písničkář Phillip Bracken, slovenská skupina Lavagance, kontroverzní Záviš či kapela Thom Artway.

Domácí a moravskoslezskou regionální scénu budou zastupovat například kapely Places, Café Industrial, Retro Jokers, Marow, Kofe-in, Munroe či Jindra Holubec se skupinou Amigos. Zajímavostí bude dýdžejské vystoupení frontmana kapely Sunshine Kaye Buriánka pod hlavičkou projektu Bounce Bounce.

Festival bude probíhat najednou v klubech Cooltour, Barrák, Dock, Plan B, Marley, Stará aréna a Atlantik, kde bude situována diskusní scéna.

„Smyslem Pendlu je i to, aby se skalní fanoušci jednoho klubu podívali do jiných klubů, takže kapely žánrově mícháme a možná pro někoho umisťujeme překvapivě do klubu, kde by tuhle kapelu nečekal, ale vše je záměrem. Odtud pramení i samotný název festivalu,“ říká jeden z pořadatelů a provozovatel klubu Barrák Marcel Palovčík.

Druhý ročník bude rozšířen nově o diskusní scénu věnovanou tématům hudební klubové scény nejen v rámci České republiky, ale celé Evropy. Organizátoři slibují přední české odborníky a vystoupení evropských umělců. „Chceme kromě zábavy, o které je festival především, přinést i nějakou vzdělávací linku a projevit zájem o vývoj klubové scény v České republice,“ dodává zakladatel festivalu Filip Košťálek. „Do budoucna by se tak PENDL mohl stát jednou ze zásadních akcí, které udávají směr české klubové scény“, dodává Filip Košťálek.

„Organizátoři připravili také zlepšení služeb a celkového pohodlí zúčastněným fanouškům, lépe bude hlídána kapacita jednotlivých scén, delší prostoje mezi programovými body zajistí optimální nazvučení kapel a taky pohodlnější přesuny lidí mezi kluby. Aby toho nebylo málo, zůstanou některé podniky nabízející občerstvení v centru otevřené i v nočních hodinách a poskytnou účastníkům festivalu sortiment za zvýhodněnou cenu,“ doplňuje další zástupce pořadatelů Martin Lindovský.

V současné době je k dispozici limitovaný počet vstupenek za 190 korun, poté budou lístky dražší.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.