Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech potvrzuje další jméno: Z Německa přijede Axxis

Ostrava v plamenech potvrzuje další jméno: Z Německa přijede Axxis

1.1.2016 00:00 Hudba

Po nizozemské kapele Within Temptation a polské death-metalové smečce Vader přichází festival Ostrava v plamenech s další kapelou, o jejíž účast si říkali fanoušci. Třetím potvrzeným zahraničním jménem pro třetí ročník festivalu je legenda power-metalu Axxis.

Zvětšit obrázek

V Ostravě zahraje kapela Axxis.
Foto: Archiv

Kapela Axxis vznikla v roce 1988 a ihned si získala fanoušky po celém světě díky melodicky silným energickým písním, které doslova vlévají pozitivní energii do žil. Jejich debutové album Kingdom of The Night se stalo nejprodávanějším rockovým debutovým albem v Německu roku 1989.

Hudební kořeny skupiny leží v tradičním heavy rocku 70. a 80. let. Unikátní vokální styl Bernieho Weiße je další charakteristikou značkou skupiny. Jejich hlavní ambicí je po celou dobu kariéry „prostě být čistou rock and rollovou skupinou.“ Axxis má na svém kontě celkem 14 studiových alb z nich nejnovější Kingdom of the Night II” vyšlo v roce 2014.

Domácí scénu budou na letošním ročníku zastupovat Doga a také Citron, který po loňském personálním otřesu nyní vystupuje se zpěvákem Ladislavem Křížkem. Citron má za sebou veleúspěšné podzimní turné s vesměs vyprodanými koncerty.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.