Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Televize natáčí v Ostravě novou kriminálku: Taková zápletka tady ještě nebyla

Televize natáčí v Ostravě novou kriminálku: Taková zápletka tady ještě nebyla

2.4.2016 21:39 Atd.

Novou třídílnou minisérii natáčí v těchto dnech Česká televize v Ostravě. V producentské skupině Kateřiny Ondřejkové vzniká třídílné psychologické drama, kde sice diváci znají už od začátku vraha, ale přesto zůstanou až do konce v napětí. Postupně se odkrývají okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav.

Zvětšit obrázek

Z natáčení třídilného televizního filmu Spravedlnost.
Foto: Martin Popelář

Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery…

Spravedlnost_1_Popelář_20160320_028_DSC9477 – kopie

Ondřej Vetchý v roli kriminalisty Richarda. (Foto: M. Popelář)

„Zločin je dějovým pilířem mnohých divácky, ale i kritiky oceňovaných děl, která buď do zločinu ústí, nebo jím začínají. Náš příběh je příběhem zločinu a trestu, před kterým se snaží náš hrdina Richard ochránit svou dceru. Kdo z nás by neudělal totéž?“ ptá se režisér a spoluautor scénáře Peter Bebjak.

Spravedlnost_3_Popelář_20160320_017_DSC9684 – kopie

Snímek z natáčení, uprostřed Kateřina Ondřejková. (Foto: M. Popelář)

„Když mi Peter Bebjak poprvé vyprávěl základní námět, na kterém by byl děj této minisérie postaven, stalo se mi to, co se nestává tak často. Jasně víte, že to je ono! Když jsme pak po více než roce intenzivní práce měli v rukou scénáře, mé nadšení mě neopustilo. Máme za sebou deset natáčecích dní a způsob, jakým Peter Bebjak a Martin Žiaran ony scénáře vizualizují, můj prvotní pocit potvrzuje. Spravedlnost je moje srdeční záležitost,“ uzavírá kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině Spravedlnost vzniká.

Spravedlnost_2_Popelář_20160325_015_DSC0507 – kopie

Lukáš Vaculík v roli podnikatele Dostála. (Foto: Martin Popelář)

V hlavních rolích se představí herci Ondřej Vetchý, Martin Finger, Jan Plouhar, Elizaveta Schvachko, Jitka Schneiderová, Kristýna Boková, Lukáš Vaculík, Aleš Bilík, Ondřej Malý, Szidi Tobias, Lenka Krobotová, Dušan Urban, Přemysl Bureš, Štěpán Kozub, Vladimír Georgiev a další

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.