Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba První jméno pro příští festivalovou sezónu: Ostrava v plamenech přivítá švédské Arch Enemy

První jméno pro příští festivalovou sezónu: Ostrava v plamenech přivítá švédské Arch Enemy

16.10.2016 17:00 Hudba

Přestože do zahájení příští festivalové sezóny zbývají ještě tři čtvrtiny celého roku, pořadatelé rockového festivalu Ostrava v plamenech zveřejnili první jméno pro příští ročník, který se uskuteční 5. srpna 2017. Role hlavní hvězdy se ujme světová jednička v oblasti melodického death metalu, švédská skupina Arch Enemy v čele s kanadskou zpěvačkou Alissou White-Glutz.

Zvětšit obrázek

Zpěvačka skupiny Arch Enemy Alissa White Glutz.
Foto: Archiv kapely

„Majitelka drsného chrapláku, Kanaďanka Alissa White-Gluz & spol přijede do Ostravy historicky poprvé ukázat, jak má vypadat explodující vášeň k sakra tvrdé hudbě. Arch Enemy přitom příští rok oslaví jednadvacet let na hudební scéně,“ říká pořadatel festivalu Patrik Kohut.

Poslední studiový počin kapely Arch Enemy z roku 2014 nese jméno War Eternal a patří v historii metalu mezi nejvíce ceněná díla. „Dá se předpokládat, že repertoár z tohoto alba bude tvořit podstatnou část jejich vystoupení v Ostravě,“ dodal pořadatel.

„Z tohoto alba vyšlo šest singlů z celkových 13 skladeb, což je cekem nevšední. Je to zároveň první album Arch Enemy nazpívané současnou zpěvačkou Alissou White-Gluz, majitelkou tak drsného hlasu, který by jí mohl závidět kdejaký ostrý chlap,“ dodal Patrik Kohut.

Vůbec celá sestava Arch Enemy je tvořena vynikajícími skladateli a muzikanty. Například baskytarista Sharlee D’Angelo v minulosti hrál s Kingem Diamondem v Mercyful Fate.

Dalším důkazem mimořádného úspěchu Arch Enemy a jejich alba “War eternal” je více než 20 milionů zhlédnutí titulní skladby na Youtube i to, že letos byli v pozici jedné z hlavních kapel na největším metalovém festivalu světa v německém Wackenu.

Jak je na festivalu Ostrava v plamenech dobrým zvykem, každá kapela zahraje svůj tradiční koncertní program, nikoliv jen obyčejné hodinové festivalové vystoupení. Totéž bude platit také pro Arch Enemy.

Zdroj: Tisková zpráva pořadatelů

 

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.