Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostravská klubová noc Pendl se blíží. Přijedou Tata Bojs, Vladivojna, Sebastian i regionální kapely

Ostravská klubová noc Pendl se blíží. Přijedou Tata Bojs, Vladivojna, Sebastian i regionální kapely

16.1.2017 13:13 Hudba

Třetí ročník klubového festivalu Pendl se uskuteční v pátek 24. února 2017 a během jednoho večera přinese do sedmi klubů v centru města nespočet hudebních žánrů v podání více než 20 živých koncertů a k tomu spoustu doprovodného programu.

Zvětšit obrázek

Zpěvačka, skladatelka a výtvarnice Vladivojna La Chia
Foto: Archiv umělkyně

Festival je od svého začátku v roce 2015 multižánrový a snaží se, aby si na něm každý našel to své. Jinak tomu nebude ani letos. Pestrý line-up nabídne oblíbené stálice v podobě Tata Bojs , Vladivojny La Chia nebo kapel Circus Problem, Fast Food Orchestra a Prague Conspiracy.
„Pokud nám to termíny dovolí a můžeme si z kapel i vybírat, tak volíme ty, které má ostravské publikum dlouhodobě rádo, takže si festival užije jak hudební fanda, tak nezainteresovaný návštěvník. Chceme ale i mladší publikum, takže máme radost, že se letos na festivalu objeví populární písničkář Sebastian, známý hity Hvězdy nebo Toulavá,“ říká Filip Košťálek, organizátor festivalu a hlavní dramaturg.

Kvalitní zastoupení mají ale i nemainstreamové žánry. Příznivci tvrdší muziky si vychutnají trio Krang – Just For Being – Hopes, fandy elektronické muziky dokonale uspokojí oceňovaní Himalyan Dalailama nebo Tomino & Myslivec, členové známé kapely Midi Lidi. Příležitost vystoupit po boku pestré škály českých hudebních matadorů dostanou kvalitní regionální formace, mezi mnohými například Jeseter, Ajdontker nebo Forty Lies

Cílem festivalu není jen zábava, hudební osvěta a představení regionální tvorby, ale také oživování centra Ostravy a objevování nových klubů pro mnohé z řad publika. Je jisté, že stejně jako v předchozích ročnících návštěvníci největší klubové noci na severní Moravě kromě bohatého programu ocení i nespoutanou klubovou atmosféru a výjimečné hudební zážitky.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.