Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Kulturní portál Ostravan.cz chce spustit vlastní hudební rádio

Kulturní portál Ostravan.cz chce spustit vlastní hudební rádio

27.5.2020 05:34 Atd.

Internetový kulturní deník Ostravan.cz připravuje spuštění vlastního hudebního rádia. Obsahem vysílání bude výhradně hudba autorů a interpretů vzešlých z Moravskoslezského kraje. Pomoci při vybudování studia mohou čtenáři.

Zvětšit obrázek

Portál Ostravan.cz připravuje spouštění hudebního internetového rádia.

„Naším hlavním cílem je nejen podpora mladých umělců a prezentace absolutních hudebních novinek, ale také zviditelňování nahrávek, které vznikly v Moravskoslezském kraji v uplynulých několika dekádách a jsou neprávem opomíjeny,“ uvádí zakladatel rádia Aleš Honus.

Rádio by mělo vysílat 24 hodin denně s tím, že hudba bude rozčleněna do několikahodinových žánrových bloků. Dramaturgie se přitom nebude vyhýbat žádným žánrům, takže posluchači uslyší klasickou hudbu, rock, pop, folk, metal, elektronickou hudbu, folklor i hudební experimenty.

„Motivem ke spuštění rádia je moje dlouhodobá nespokojenost s úrovní hudební dramaturgie tuzemských rádií. Zároveň chceme přinést na světlo muziku, kterou jiná rádia ignorují. Nehodí se jim totiž do vysílacího schématu, které bývá zaměřeno výhradně na hudební mainstream a vysokou poslechovost. Tato kritéria ale nebudou pro naše vysílání podstatná, protože půjde o nízkonákladový projekt,“ dodává zakladatel rádia.

Bližší informace o vznikajícím rádiu mohou zájemci získat na internetovém portále hithit.com, kde byla zahájena sbírka, jejíž výtěžek poslouží na vybudování studia, nákup potřebné techniky a přípravu hudební databáze, která se stane základem vysílání.

Za svůj příspěvek si mohou fanoušci vybírat z desítek různých odměn, jejichž nabídka se bude v následujících dnech rozšiřovat. Přispívat na rádio a nakupovat atraktivní hudební odměny je možné až do začátku července. Informace o projektu jsou dostupné na tomto odkazu:

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.