Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Nohavica vydává DVD ze závěrečného koncertu Noci plné hvězd

Nohavica vydává DVD ze závěrečného koncertu Noci plné hvězd

4.2.2014 00:00 Hudba

Záznam unikátního koncertu Jaromíra Nohavici a mnoha hudebních hostů, který představoval velkolepé finále dvanáctého ročníku festivalu Noc plná hvězd v Třinci, vychází v těchto dnech na DVD a dvojCD. Písničkář se během koncertu představil jednak ve své obvyklé podobě, ale také s několika kapelami.

Zvětšit obrázek

Obal nové nahrávky Jaromíra Nohavici.
Repro: Petarda Production

O tom, že spolu s videozáznamem vychází i dvojCD, informoval Nohavica své fanoušky ve svém nejnovějším newsletteru a na webových stránkách, kde si mohou fanoušci celý komplet objednat.
V průběhu více než pětihodinového koncertu se Nohavica v roce 2012 v Třinci představil v několika blocích rozdělených podle charakteru písní.
„Jarek zpíval s rockovou kapelou Doga písně, které otextoval, na lidovou notu si notujoval s kapelou Górole, tzv. „po našemu“ zpíval s gorolgrassovou partou Blaf a nevynechal ani polštinu společně s Ewou Farnou,“ informují webové stránky Jaromíra Nohavici.
Závěrečné Ódualajne alias Hymna HC ocelářů Třinec s velkou dávkou improvizace na pódiu a sborovým zpěvem všech aktérů včetně více než deseti tisíc spokojených fanoušků pak na záznamu potvrzuje neskutečnou oblibu této velké osobnosti naší scény.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.