Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Blíží se Všechny barvy duhy, letošní patronkou je Ewa Farna

Blíží se Všechny barvy duhy, letošní patronkou je Ewa Farna

24.9.2014 00:00 Hudba

Více než sto padesát účinkujících, většinou zdravotně postižených mladých umělců, se představí v pondělí 29. září na jevišti Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě v osmém ročníku koncertu Všechny barvy duhy. Jeho letošní patronkou a zároveň hlavním hostem programu koncertu bude zpěvačka Ewa Farna.

Zvětšit obrázek

Zpěvačka Ewa Farna bude patronkou koncertu Všechny barvy duhy.
Foto: Archiv zpěvačky

Koncert už osmým rokem pořádá ostravský Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením, jehož klienti jsou spolu s žáky a pedagogy Lidové konzervatoře a Múzické školy v Ostravě, vedle domácích i zahraničních hostů, hlavními protagonisty tohoto velkého a nevšedního kulturního projektu, věnovaného všem, kteří chtějí překonávat bariéry zdravotní i mentální.

„Zájem o tento koncert je tradičně veliký, ať již ze strany účinkujících nebo diváků. Stejně jako v předcházejících letech nebudou ani letos chybět zahraniční hosté – z Polska přijíždí finalistka soutěže Polsko má talent – nevidomá zpěvačka Patrycja Malinowska a ze Slovenska pak rovněž nevidomá talentovaná písničkářka a skladatelka Viera Petrovčinová z Humenného, držitelka prestižní ceny prezidenta Slovenské republiky z roku 2006 Studentská osobnost v kategorii umění a kultura,“ uvedla zástupkyně organizátorů Bohdana Rywiková.

Spolu s Ewou Farnou letos opět podpoří handicapované umělce i další profesionálové – členové a sólisté uměleckých souborů Národního divadla moravskoslezského. Již podruhé bude na koncertu hostovat přední sólistka souboru operety a muzikálu Národního divadla moravskoslezského v Ostravě Hana Fialová, jako účinkující i choreograf večera nebude chybět baletní mistr Igor Vejsada a další členové ostravského baletního souboru a také hudebníci Janáčkovy filharmonie Ostrava. Program večera zpestří také tanečníci ze sdružení Bílá holubice a členové Cirkusu trochu jinak.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.