Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech zveřejnila další jméno, tuniský Myrath

Ostrava v plamenech zveřejnila další jméno, tuniský Myrath

3.11.2014 00:00 Hudba

Pořadatelé festivalu Ostrava v plamenech zveřejnili další exotické jméno, které doplní program příštího druhého ročníku. Čtvrtou potvrzenou kapelou je kvintet z Tuniska Myrath. Již dříve bylo oznámeno, že přijedou izraelští Orphaned Land, dánské legendy Pretty Maids a domácí Citron.

Zvětšit obrázek

Tuniská kapela Myrath hraje orientální metal.
Foto: Pořadatelé

„Klademe si za cíl v Ostravě ukázat nejen osvědčené rockové kapely, ale také něco navíc, co jinde jen tak neuvidíte. Napadlo by vás, že v Tunisku je populární metalová hudba a navíc, že ji umí taky fantasticky hrát? Tohle je zářný příklad,“ říká zástupce pořadatelů Patrik Kohut.

 

Kapelu Myrath založil v roce 2001 kytarista Malek Ben Arbia, kterému tehdy bylo pouhých 13 let. V průběhu několika příštích let kapela rozvíjela svůj progresivní metal a stala se respektovanou kapelou nejen v rámci mezinárodní prog-power metalové komunity.

Kapela dostala od fanoušků ke své hudbě přívlastek „orientální“ metal. Hraje osobitý metal mísící se s orientálními rytmy a harmoniemi. Má na svém kontě tři alba – Hope (2007), Desert Call (2010) a Tales Of The Sands (2011). Má za sebou také řadu koncertů v Evropě. Za zmínku stojí například hostování před Tarjou Turunen v únoru 2012.

Druhý ročník festivalu Ostrava v plamenech se bude konat 1. srpna 2015, jeho dějištěm bude opět Dolní oblast Vítkovice. Vstupenky jsou nyní dostání za zvýhodněnou cenu 500 korun, a to v limitované edici 500 kusů do konce listopadu nebo do vyprodání.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.