Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Tohle nikdo nečekal. Na Beats for Love přijede světoznámý DJ Fresh

Tohle nikdo nečekal. Na Beats for Love přijede světoznámý DJ Fresh

3.6.2015 18:13 Hudba

Hlavní hvězdou třetího ročníku festivalu elektronické hudby Beats for Love, který se bude konat na počátku července v Dolní oblasti Vítkovic, bude jedna z nejznámějších postav světové taneční scény DJ Fresh z Velké Británie. Jeho set bude tečkou za letošním ročníkem. Informovali o tom pořadatelé.

Zvětšit obrázek

DJ Fresh bude hvězdou Beats for Love.
Foto: Archiv umělce

Za svou kariéru vytvořil DJ Fresh několik hitů, které atakovaly hitparády po celém světě. Je jedním ze zakládajících členů legendárního projektu Bad Company a mimo jiné je majitelem drum and bassového vydavatelství Breakbeat Kaos.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo po dlouhých jednáních tuto hvězdu získat a věříme, že tím potěšíme všechny naše fanoušky,“ sdělil ředitel festivalu Kamil Rudolf.

DJ Fresh vystoupí na největším středoevropském tanečním festivalu Beats for Love v neděli 5. července na Drum and Bass Stage a ukáže se tak ve stejný den a na stejném pódiu jako druhá hlavní hvězda, kterou je Pendulum DJ set & MC Verse. „I přes tuto skvělou novinku zůstává nedávno zveřejněná cena vstupného stejná,“ doplňuje informace člen organizačního týmu Matyáš Ožana.

Diskografie britského umělce čítá zatím tři autorská alba Escape from Planet Monday (2006), Kryptonite (2010) a Nextlevelism (2012) a spousty singlů. Z těch nejznámějších lze jmenovat singl Hot Right Now‘ se zpěvačkou Rita Ora, za který si vysloužil nominaci na Brit Awards 2013, nebo Louder, který nazpívala Sian Evans z kapely Kosheen. Za zmínku určitě stojí i singly jako Gold Dust, Earthquake či Gravity, jenž vydal v letošním roce a ve kterém zpívá Ella Eyre.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.